کد خبر: 254088
تاریخ انتشار: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۰
عرضه خودرو در بورس کالا

روزهای پایانی سال گذشته بود که مجامع عمومی فوق‌العاده صاحبان سهام شرکت‌های ایران‌خودرو و سایپا با هدف افزایش سرمایه و خروج دو خودروساز بزرگ از شمولیت ماده ۱۴۱ قانون تجارت برگزار و افزایش سرمایه ۷۵۰ درصدی شرکت ایران‌خودرو و ۷۲۹ درصدی شرکت سایپا از سوی سهامداران به تصویب رسید.

علیرضا ملک‌شاد، کارشناس بازار سرمایه به‌تاثیر این مساله روی سهام این دو شرکت پرداخته است.

نقش افزایش سرمایه خودروسازان از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها بر سهام دو خودروساز بزرگ چیست؟

به هر حال هرگونه تغییر در فرآیند عملیاتی شرکت‌ها بر روند معاملاتی سهام آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود. کما این‌که تصمیم دولت مبنی بر واگذاری دو شرکت خودروساز بزرگ به بخش‌خصوصی در سال گذشته، به‌ویژه واگذاری مدیریت ایران‌خودرو به سهامداران بخش‌خصوصی منجر به تغییر روند معاملاتی سهام خودرویی شده و در میان‌مدت تغییرات خوبی را در زمینه کیفیت تولیدات و استقبال مصرف‌کنندگان نهایی از خودروهای داخلی شاهد خواهیم بود.

آیا با افزایش سرمایه قدرت جذب منابع خودروسازان افزایش می‌یابد؟

قاعدتا با به روزرسانی دارایی‌ها و ارزش روز سرمایه‌های ایران‌خودرو و سایپا در قالب افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی‌ها، صورت‌های مالی این دو خودروساز واقعی شده و می‌توانند قدرت جذب منابع و دریافت تسهیلات در صورت‌های مالی را نسبت به‌کفایت سرمایه خود بهبود بخشند و از این مسیر برای بهبود عملکرد و ارتقای کیفیت محصولات خود استفاده کنند.

تاثیر این موضوع بر تابلوی معاملاتی خودروسازان چیست؟

اثرات افزایش سرمایه دو خودروساز بزرگ بر بهبود ارزش ذاتی سهام خودرویی در تابلوی معاملاتی آن‌ها قابل مشاهده خواهد بود. همچنین اقبال سرمایه‌گذاران بازار سهام نیز با توجه به‌این افزایش سرمایه به نمادهای خودروساز و قطعه‌ساز بیشتر شده است. این درحالی است که خودروسازان به‌ویژه ایران‌خودرو می‌تواند از فضای خصوصی‌سازی برای رشد سهام خود در بازار سرمایه استفاده و سهامداران خود را از این موضوع منتفع کند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =