در رابطه با وقوع حادثه بندر عباس، بهمحض اینکه از حادثه مطلع شدیم، هماهنگیهای لازم را با شورای هماهنگی شرکتهای بیمه در استان هرمزگان که همه شرکتهای بیمهای مستقر در استان هرمزگان عضو آن شورا هستند، صورت گرفت.
در این جلسات میزان خطر و عمق حادثه مورد بررسی قرار گرفت تا متعاقب آن در کمترین زمان ممکن اقدامات لازم صورت گیرد. قدم اول پس از اتمام یک حادثه آن است که زیاندیدگان اعلام خسارت کنند و این حادثه به میزانی بزرگ بود که طی چند روز نخست، امکان ارزیابی خسارات حادثه وجود نداشت؛ اما پس از مهار حریق، اعلام خسارتها آغاز شد و برخی حادثهدیدگان برای دریافت خسارت اقدام کردند. روز چهارشنبه بههمراه مسئولان بیمهای وارد بندرعباس و بندر شهید رجایی شدیم.
از جمله مشکلات موجود، تعداد بالای خودروهای آسیبدیده بود که برای دریافت خسارت صف کیلومتری تشکیل داده بودند. بر این اساس در نخستین اقدام و با هماهنگی صورتگرفته، تعداد کارشناسان را بهاندازه کافی تامین کردیم تا به ارزیابی خسارتها و رسیدگی به پرونده بیمهای خودروهای آسیبدیده بپردازند.
در این حادثه حدود 2 هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو خسارت دیده بودند که تنها تعداد ۶۸۵ دستگاه، دارای بیمهنامه بدنه بودند که ارزیابی خسارت آنها صورت گرفت و تا امروز پرداختهای حدود ۷۰ درصد از آنهایی که مدارکشان تکمیل بود، انجام شده است.
همچنین میان دادگستری استان هرمزگان و صنعت بیمه هماهنگی صورت گرفت و شرکتهای بیمهای قبول کردند خسارت واردشده بهخودروهایی که تحت پوشش بیمه نیستند هم انجام شود و متعاقب آن در کنار صنعت بیمه، دادگستری نیز پس از بررسی و تایید، فرآیند «تامین دلیل» را تکمیل کند تا اگر خودرویی قصد خروج از محدوده بندر را دارد، بتواند از منطقه خارج شود و زمانی که مقصر حادثه مشخص شد، مالک خودرو بتواند خسارت خود را دریافت کند.
طی روزهای گذشته همکاری مطلوبی میان بیمه مرکزی و شرکتهای بیمهای، صورت گرفته و علاوهبر آن، سازمان بنادر و دریانوردی ساختمانهای خود را در اختیار شرکتهای بیمه در محدوده بندر شهید رجایی قرار داد تا فرآیندهای بیمهای در زمان کمتری صورت بگیرد و صنعت بیمه نیز تا جایی که در توان داشته، اقدامات لازم را انجام داده و اگر کوتاهی رخ داده باشد هم از این بابت عذرخواهی و تلاش میکنیم تا آن را برطرف کنیم.