با اجرایی شدن موافقتنامه تجارت آزاد جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، حدود ۹ هزار کالا از تعرفه گمرکی خارج میشود؛ در این میان، هرچند خودرو مشمول این موافقتنامه نیست، اما در برگیرنده قطعهسازی است.
قطعهسازان صنعتخودرو با کسب اطلاعات مورد نیاز از سازمان توسعه تجارت، وزارت امور خارجه و دیگر سازمانهای متولی، میتوانند از فرصت اجرای موافقتنامه تجارت آزاد با اتحادیه اوراسیا بهره گیرند.
ظرفیت تولید قطعهسازان خودرو در ایران گسترده است و آنها قادر هستند سهم بیشتری از بازار پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا از جمله روسیه به خود اختصاص دهند.
درباره چشمانداز همکاریهای صنعتخودرو کشور با طرف روسی باید گفت چهار سال قبل، قطعهسازان ما با تردید وارد نمایشگاه بینالمللی اتومبیلیتی مسکو شدند. روند طولانی داشت که از آنها تقاضا کردیم حضور داشته باشند. از نمایندگان شرکتهای ایرانی حاضر در این نمایشگاه و در گفتوگو با فعالان صنعت قطعهسازی کشورمان سوال کردم که آیا حضور سالهای اخیر آنها در این نمایشگاه نتیجهای هم داشته است؟ بسیاری از آنها پاسخ مثبت دادند و اینکه آنها موفق به امضای قرارداد همکاری با طرف روسی شدهاند. هرچند که رقم قراردادها خیلی زیاد نیست.
امیدواریم که با اجرایی شدن قانون تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اوراسیا، قطعهسازان ایرانی بتوانند قراردادهای بزرگتری را منعقد کنند.
در حاشیه این نمایشگاه نشستهای هماندیشی در فدراسیون روسیه با نمایندگان ۱۷ شرکت بزرگ از تولیدکنندگان و صادرکنندگان قطعهسازی صنعتخودرو ایران برگزار شد.
امکان برقراری مناسبات اقتصادی و سیاسی بین دو کشور در بهترین شرایط فراهم است و از تولیدکنندگان ایرانی درخواست دارم که با ورود به بازار مستعد روسیه، سهم کشورمان در این بازار را افزایش دهند.
ظرفیت قطعهسازی کشورمان قابل تقدیر است و طی سالهای اخیر، بازخورد مثبتی از صادرات قطعات خودرو ایرانی بهروسیه دریافت کردهایم و آمادگی سفارت را برای تسهیل در ورود کالاهای ایرانی از جمله قطعات خودرو بهروسیه اعلام میکنم.
درحال حاضر ۱۲ درصد بازار قطعات خودرو روسیه در اختیار ایران است و شرکتهای ایرانی از این توانمندی برخوردارند که این سهم را افزایش دهند. برخی روسا و نمایندگان شرکتهای قطعهساز خودرو ایران دراینباره به بیان نظرات و دیدگاههای خود پرداختهاند.