در نگاه اول، اعداد نزدیک بهنظر میرسند؛ طبق آمار موسسه Jato، بیوایدی در ماه آوریل ۷ هزار و ۲۳۱ دستگاه خودرو در اروپا فروخته است؛ درحالی که تسلا ۷ هزار و ۱۶۵ دستگاه فروخته است. ممکن است فکر کنید که تفاوت چندانی وجود ندارد. اما وقتی به جهتی که این ارقام فروش در آن حرکت میکنند توجه کنید، اوضاع برای تسلا ناامیدکننده بهنظر میرسد.
رشد بیشتر از ۱۰۰ درصد برای برند چینی
فروش بیوایدی در مقایسه با آوریل ۲۰۲۴، با رشد انفجاری ۱۶۹ درصدی به ۷ هزار و ۲۳۱ دستگاه رسید که نشان میدهد هنوز پتانسیل زیادی برای رشد در این بخش وجود دارد. این شرکت این هفته خودرو دلفین Surf را با قیمت زیر ۲۳ هزار یورو (معادل ۲۶ هزار دلار) در اروپا عرضه کرد؛ خودرویی که مطمئنا در میزان فروش بیوایدی تاثیر بسزایی خواهد داشت؛ زیرا تقریبا این محصول بیوایدی از تمام رقبای غربی خود ارزانتر است. این درحالی است که مسیر حرکت تسلا بسیار نگرانکننده است. فروش این کمپانی در اروپا در ماه گذشته ۴۹ درصد سقوط کرد و این درحالی بود که تسلا مدل Y فیسلیفتشده را در اوایل سال معرفی کرده بود.
درنهایت آنچه بر اساس آمار خام این ماه، یک رقابت تنگاتنگ بین بیوایدی و تسلا بهنظر میرسد، میتواند تا پایان سال به یک رقابت کاملا یکطرفه از سوی بیوایدی تبدیل شود. ماسک میگوید تنها مرگ او را از سمت مدیرعاملی برکنار میکند؛ اما باید پرسید که آیا سقوط ارزش تسلا سرمایهگذاران را مجاب خواهد کرد که همچنان از ماسک حمایت کنند یا خیر؟
بازار اروپا سبزتر خواهد شد
بدشانسی فروش تسلا درحالی رخ داده که بیوایدی در حال پیشرفت است. علاوهبر آن کل سگمنت خودروهای برقی رو بهرشد است. کل فروش خودروها، صرفنظر از نوع سوخت، تنها ۰.۱ درصد افزایش یافت و به یکمیلیون و ۷۸ هزار و ۵۰۰ دستگاه رسید؛ اما فروش خودروهای برقی باتریدار ۲۸ درصد افزایش یافت و به ۱۸۴ هزار و ۳۰۰ دستگاه رسید و سهم خود را از بازار خودرو از ۱۳ به ۱۷ درصد افزایش داد. درعین حال خودروهای پلاگین-هیبریدی عملکرد بهتری داشتند. فروش این مدل خودروها در بازه زمانی یادشده با ۳۱ درصد افزایش به ۹۷ هزار و ۷۰۰ دستگاه رسید و سهم آنها از ۷ به ۹ درصد افزایش یافت.
طبیعتا موفقیت بیوایدی در این مسیر به دستاوردهای بزرگ برندهای چینی در جدول کلی کمک قابل توجهی میکند.
بر این اساس فروش آنها با ۱۲۱ درصد افزایش به ۵۳ هزار و ۳۰۰ دستگاه رسید و سهم برندهای چینی از بازار خریدوفروش را به بیش از دو برابر (۴.۹ درصد) رساند. درنهایت اگرچه برندهای چینی برنده این رقابت بودند، برندهای غربی فعال در چین همچون ولوو، پولستار و امجی با کاهش ۱۵ درصدی فروش مواجه شدند.
با این حال فعالیت خودروسازان برقی تاکنون برای مدعیان پرفروشترین خودروها مشکلی ایجاد نکرده است (که البته در میان آنها مدل برقی بهچشم نمیخورد).