image-20250702161502-1.png

جنرال‌موتورز با فروش بیش از ۶۲ هزار دستگاه خودرو الکتریکی در پنج ماه اول سال ۲۰۲۵، رشد ۹۴ درصدی را ثبت کرد.

این شرکت در ماه‌های اخیر عملکرد درخشانی در فروش خودروهای الکتریکی داشته است؛ اما هنوز راه درازی برای پیشی گرفتن از تسلا در پیش دارد. شرکت هفته گذشته گزارش فروش خودروهای الکتریکی خود برای سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ را منتشر کرد و اعداد واقعا شگفت‌انگیز هستند.

جنرال‌موتورز تا پایان ماه می بیش از ۶۲ هزار دستگاه خودرو الکتریکی در ایالات‌متحده تحویل داده است و ماه گذشته دومین ماه پرفروش در تاریخ فروش خودروهای الکتریکی این شرکت بوده است.

این رقم نشان‌دهنده رشد چشمگیر ۹۴ درصدی نسبت به‌سال گذشته است. جنرال‌موتورز در سه‌ماهه نخست سال ۲۰۲۵ به سهم بازار ۱۵.۵ درصدی در بخش خودروهای الکتریکی دست یافت و پس از تسلا و در جایگاه دوم بازار داخلی آمریکا قرار گرفت.

تنزل در جایگاه تسلا

سوال این است که آیا جنرال‌موتورز می‌تواند تا پایان سال ۲۰۲۵ تاج پادشاهی را از تسلا برباید؟ با وجود این اعداد چشمگیر، جنرال‌موتورز هنوز فاصله زیادی با تسلا دارد. تسلا بین ماه‌های ژانویه تا می حدود ۱۲۸ هزار دستگاه خودرو الکتریکی فروخته که تقریبا دو برابر فروش جنرال‌موتورز است. این درحالی است که فروش تسلا نسبت به‌سال گذشته ۸.۶ درصد کاهش یافته است.

تسلا همچنین مدل Y به‌روزرسانی‌شده را معرفی کرده و برنامه‌هایی برای عرضه مدل‌های جدید در ادامه سال دارد. بااین ‌حال، فروش خودروهای الکتریکی جنرال‌موتورز تا پایان آوریل با رشد خیره‌کننده ۹۴ درصدی همراه بوده است که عمدتا توسط کادیلاک و شورولت رقم خورده است.

فروش خودروهای الکتریکی کادیلاک ۳۷ درصد و فروش شورولت ۱۱۹ درصد به‌لطف مدل‌های بلیزر EV و اکوئناکس EV افزایش یافته است. برند جی‌ام‌سی نیز با فروش هامر EV و پیکاپ سی‌یرا EV رشد قابل‌ توجهی را تجربه کرده است.

جنرال‌موتورز درحال حاضر ۱۳ مدل خودرو الکتریکی از شاسی‌بلندهای کامپکت گرفته تا پیکاپ‌ها را در سبد برندهای خود ارائه می‌دهد. شورولت به‌تنهایی سریع‌ترین رشد را در میان برندهای این گروه داشته و تا پایان ماه می بیش از ۳۷ هزار دستگاه خودرو الکتریکی فروخته و از فروش ۳۴ هزار دستگاه مدل الکتریکی فورد در همین دوره پیشی گرفته است. شورولت در حال حاضر سه مدل الکتریکی شامل بلیزر EV، اکوئناکس EV و سیلورادو EV را در سبد خود دارد.

پرفروش‌های جنرال‌موتورز

موفقیت جنرال‌موتورز تنها به خودروهای الکتریکی محدود نمی‌شود. سبد گسترده خودروهای بنزینی و پلاگین-‌هیبریدی این شرکت نیز در سال جاری رکوردهای جدیدی ثبت کرده است. بیوک یکی از برندهای برجسته در اوایل سال ۲۰۲۵ بود.

فروش این خودروساز لوکس با مدل‌های انکلیو، انکور GX و انویستا تا پایان آوریل ۳۹ درصد افزایش یافته است. انکلیو به‌تنهایی ۳۹ درصد رشد داشت و بهترین سه‌ماهه فروش خود را از سال ۲۰۱۹ ثبت کرد.

درمجموع، این بهترین سه‌ماهه فروش بیوک از سال ۲۰۰۶ بود. کادیلاک نیز با افزایش ۲۱ درصدی فروش، نزدیک به سه سال رشد مداوم فروش را تجربه کرد. اسکالید بهترین سه‌ماهه اول خود را ثبت کرد و خودروهای سری V کادیلاک به‌لطف مدل‌های به‌روزشده بلک‌وینگ، عملکرد درخشانی داشتند.

کادیلاک درمجموع بهترین سهم بازار خود را از سال ۲۰۱۴ به‌دست آورد. جی‌ام‌سی بهترین سه‌ماهه فروش تاریخ خود را با افزایش ۱۸ درصدی تجربه کرد. سی‌یرا ۱۳ درصد و کانیون ۶۶ درصد رشد داشتند؛ اما آکادیا با جهش ۷۳ درصدی، بزرگ‌ترین پیشرفت را در این برند ثبت کرد.

یوکان نیز با رشد ۲۹ درصدی، بهترین سه‌ماهه فروش خود را از سال ۲۰۰۷ تجربه کرده است. شورولت با افزایش ۱۴ درصدی، کمترین رشد را در میان برندهای جنرال‌موتورز داشت؛ اما همچنان بهترین سه‌ماهه خود را از سال ۲۰۱۹ ثبت کرد.

ترکس جدید ۵۷ درصد، تراورس ۶۲ درصد و پیکاپ کلرادو ۷۳ درصد رشد داشتند. تاهو نیز با افزایش ۲۸ درصدی، بهترین سه‌ماهه اول خود را از سال ۲۰۰۷ تجربه کرد. هنوز زمان زیادی تا پایان سال باقی مانده تا ببینیم جنرال‌موتورز چگونه عمل خواهد کرد؛ اما تا این لحظه، این خودروساز به‌وضوح در مسیر درستی قرار دارد.

برنامه‌ای که صرفا روی برقی‌سازی متمرکز نیست

جنرال‌موتورز اعلام کرد قصد دارد با توجه به‌کاهش تقاضا برای خودروهای برقی، تولید خودروهای بنزینی را افزایش دهد و طی دو سال آینده، حدود 4 میلیارد دلار در سه کارخانه آمریکایی سرمایه‌گذاری کند.

این شرکت خودروسازی اعلام کرد که تولید شاسی‌بلندهای بزرگ بنزینی و پیکاپ‌ تراک‌های سبک را در کارخانه مونتاژ اوریون خود در میشیگان آمریکا، در اوایل سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد کرد. پیش از این قرار بود این کارخانه از سال میلادی آینده، کامیون‌های برقی تولید کند. این اقدام، برنامه جنرال‌موتورز برای پایان دادن به تولید خودروها و کامیون‌های بنزینی تا سال ۲۰۳۵ را زیر سوال می‌برد.

این موضوع مورد استقبال کاخ سفید قرار گرفت که تعرفه‌های قابل توجهی را بر خودروهای وارداتی اعمال کرده است تا خودروسازان را برای انتقال تولید بیشتر به آمریکا، تحت فشار قرار دهد.

منابع آگاه به «رویترز» اعلام کردند که در ماه مارس، «مری بارا»، مدیرعامل جنرال‌موتورز با دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کرد تا در مورد برنامه‌های سرمایه‌گذاری گفت‌وگو کند و به ترامپ گفت: «جنرال‌موتورز برای گسترش تولید در آمریکا، به‌معافیت از الزامات انتشار گازهای گلخانه‌ای کالیفرنیا و اقتصاد سوخت فدرال نیاز دارد.»

کارخانه مونتاژ فیرفکس جنرال‌موتورز در کانزاس قرار است تولید خودرو «شورولت بولت» تمام‌برقی را تا پایان سال میلادی جاری آغاز کند و جنرال‌موتورز اعلام کرد اکنون خودرو «شورولت اکویناکس» بنزینی را نیز از اواسط سال ۲۰۲۷ تولید خواهد کرد.

بزرگ‌ترین خودروساز آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که انتظار دارد سرمایه‌گذاری‌های جدید آینده را در کارخانه فیرفکس برای نسل بعدی خودروهای برقی مقرون‌به‌صرفه جنرال‌موتورز انجام دهد.

جنرال‌موتورز ماه میلادی گذشته اعلام کرد ۸۸۸ میلیون دلار در یک کارخانه تولید پیشرانه در نیویورک برای افزایش تولید موتور سرمایه‌گذاری می‌کند. این خودروساز در کارخانه اسپرینگ هیل واقع در تنسی، تولید خودرو شورولت بلیزر بنزینی را از سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد کرد.

خودرو «شورولت اکینوکس» و «بلیزر» بنزینی هر دو در حال حاضر در مکزیک تولید می‌شوند. خودرو «اکینوکس» پس از شروع تولید در تاسیسات آمریکا، به‌منظور تامین بازارهای خارج از آمریکای شمالی، در مکزیک نیز تولید خواهد شد.

«مارسلو ابرارد»، وزیر اقتصاد مکزیک در یادداشتی در رسانه‌های اجتماعی گفت با جنرال‌موتورز گفت‌وگو کرده و گفته است هیچ انتظاری برای تعطیلی یا تعدیل نیرو در کارخانه‌های مکزیکی این خودروساز وجود ندارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =