حال در این راستا عبدالکریم هاشمی نخل ابراهیمی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی به بیان ابعاد و جنبههای مختلف این بسته حمایتی پرداخته است.
اثر شمولیت بسته حمایتی وزارت صمت برای شرکتهای بورسی چیست؟
درصورتی که شرکتهای بورسی از بسته حمایتی وزارت صمت بهرهمند شوند، بهطور قطع میزان تولید آنها بالاتر خواهد رفت و این مساله روی درآمدهای آنها نیز تاثیر بسزایی خواهد گذاشت.
این بسته شامل چه مواردی است؟
بسته حمایتی وزارت صمت به منظور حمایت از کسب و کارها در ۵ بخش مالی، تامین مالی، ارز، زیرساختها و بازرگانی تدوین و ابلاغ شده است. همچنین بستههای حمایتی دولت قطعا منابع مالی مورد نیاز واحدهای تولیدی کشور را که شامل سرمایه در گردش و نیازهای توسعه و تجهیز آنهاست، تامین خواهد کرد.
تاثیر این موضوع روی بنگاههای تولیدی چه خواهد بود؟
واحدهای تولیدی بورسی هم اگر از این بسته حمایتی بهرهمند شوند، خودبهخود میتوانند تولید بیشتری داشته باشند. این درحالی است که درصورتی که شرکتهای بورسی از این بسته حمایتی بهرهمند شوند، بهطور قطع ضمن افزایش ظرفیت تولید بهسودآوری و ارزش افزوده بیشتری دست خواهند یافت؛ بهطوری که ارزش سهام آنها بالا رفته و سهامداران سود بیشتری کسب میکنند.
آیا این بسته حمایتی شامل تسهیلات ارزانقیمت و طولانیمدت نیز میشود؟
اگر این بسته حمایتی بتواند در پرداخت تسهیلات ارزانقیمت و طولانیمدت و یا کمک به فرآیند صدور مجوزهای واحدهای تولیدی موثر باشد، بسیاری از مسائل و مشکلات اقتصادی کشور در حوزه تامین مالی حل میشود.
درچنین شرایطی انگیزه تولید بیشتر خواهد شد؟
بله؛ بسته حمایتی درصورت اجرای کامل، ضمن تزریق انگیزه بیشتر به بخش تولید، یکسری ضرر و زیانهای ناشی از مسائل مختلف این حوزه را جبران خواهد کرد.