جعفر قادری ، رئیس کمیسیون رونق و جهش تولید مجلس

با توجه به وضعیتی که این روزها صنایع کشور از جمله خودروسازان و قطعه‌سازان با آن‌ روبه‌رو هستند، لزوم تامین منابع مالی به‌شکل مطمئن از اهمیت بسزایی برخوردار است.

در این زمینه مجلس نیز دست به اقداماتی زده که می‌تواند این مسیر را تسهیل کند. حال جعفر قادری، نائب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای‌اسلامی به تشریح این اقدامات پرداخته است.

برنامه‌های حمایتی مجلس برای تامین مالی بخش‌های تولیدی و صنعتی چیست؟

اجرای قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها می‌تواند بستر مناسبی برای تسهیل تامین مالی از مسیر بازار سرمایه فراهم و زمینه را برای حضور گسترده‌تر بخش‌های تولیدی و زیرساختی در این بازار مهیا کند.

جزئیات این طرح شامل چه مواردی می‌شود؟

درحال حاضر، مجلس به‌طور هم‌زمان ۶ مسیر تامین مالی را دنبال می‌کند که شامل بازار پول، بازار سرمایه، سرمایه‌گذاری خارجی، مولدسازی دارایی‌ها، وقف و تامین مالی از طریق شرکت‌های تعاونی است. در کنار این محورها، مجلس تلاش دارد موانع اجرایی را که در متن قانون نیامده اما در عمل مشکلاتی ایجاد کرده‌اند، برطرف کند. این درحالی است که مجلس به‌دنبال باز کردن مسیرهای جدید تامین مالی است و برهمین اساس، علاوه‌بر رفع ابهامات موجود در قوانین، حوزه‌های نوینی را نیز هدف‌گذاری کرده‌ایم تا فضای اقتصادی برای فعالیت‌های سرمایه‌گذاری گسترش یابد.

برای حمایت از بازار سرمایه و صنایع بورسی چه اقداماتی از سوی مجلس صورت گرفته است؟

بسته‌های حمایتی مانند تزریق منابع به صندوق تثبیت بازار و اقدامات بانک‌مرکزی درحال اجراست که اغلب آن‌ها نیاز به قانون‌گذاری جدید ندارند. البته درصورت نیاز، مجلس آمادگی دارد تا دررابطه با این موضوعات نیز اقدام کند. از سویی، هماهنگی خوبی بین مجلس و دولت در این زمینه وجود دارد و در جلسات مشترک، تصمیم‌گیری‌ها برای حمایت از بازار سرمایه با سرعت و دقت بیش‌تری انجام می‌شود. تنها در مواردی که نیاز به اصلاح قانون باشد، مجلس وارد فرآیند تقنینی خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =