حال در این زمینه اکبر رنجبرزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به بیان نقطهنظرات خود پرداخته است.
رقابت واقعی در بازار خودرو چگونه شکل میگیرد؟
این مساله تنها درصورت شرایط برابر میان خودروسازان داخلی و واردکنندگان و ایجاد تعادل بین تولیدات داخل و خودروهای وارداتی حاصل میشود. این درحالی است که تشویق واردکنندکنندگان خودرو و تنبیه تولیدکنندگان داخل نه تنها کمکی به رقابتپذیری و رونق بازار خودرو نمیکند، بلکه به صنعت و بازار خودرو آسیب نیز وارد خواهد کرد.
واردات خودرو چه نقشی در رونق این بخش از بازار دارد؟
زمانی که عرضه خودرو در بازار کاهش مییابد، واردات خودرو میتواند نقش بهسزایی در تعادل عرضه و تقاضا در بازار ایفا کند. با توجه به اینکه در آییننامه جدید واردات خودرو هم تعرفه واردات کاهش یافته و هم امکان ورود خودروهای خارجی بهکشور بدون انتقال ارز فراهم شده است، واردات از این طریق میتواند به ایجاد سود قابل توجه برای واردکنندگان خودرو و ترغیب آنها بهواردات هرچهسریعتر خودروها کمک کند.
دولت دراینباره چه اقداماتی باید انجام دهد؟
اگرچه واردات خودرو میتواند خودروسازان داخلی را بهرقابت با خودروهای خارجی ترغیب کند، اما دولت همزمان با واردات خودرو باید مشوقهایی را برای تولیدات داخل در نظر گرفته و مشکلات خودروسازان داخلی را در بخش قیمتگذاری و فروش محصولات، تامین نقدینگی و تخصیص ارز برطرف کند. واردات خودرو بدون رفع موانع تولید در صنعتخودرو مانند این است که دست و بال یک دونده را ببندیم و از او بخواهیم با سرعت بالا و متناسب با سرعت رقیب خود حرکت کند که قطعا امکانپذیر نیست. بهبیان دیگر باید شراط و تمهیدات لازم برای حمایت از خودروسازان و قطعهسازان داخلی فراهم شود تا آنها بتوانند خودروهای باکیفیت تولید کنند و همزمان نیز میزان تولیدات خود را افزایش دهند.