مصطفی پوردهقان اردکان

مصطفی پوردهقان اردکانی*

هفته گذشته در محل وزارت صنعت، معدن و تجارت جلسه‌ای با حضور وزیر صمت و معاونانش، خودروسازان داخلی و قطعه‌سازان داشتیم و در این جلسه تمام مسائل و مواردی که در کشور پیرامون صنعت‌خودرو وجود دارد، مورد بررسی قرار گرفت.

در این جلسه وضعیت تولیدکنندگان داخلی و مطالبات قطعه‌سازان نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت. ما مصوبه واردات خودرو را برای این‌که شاهد شکل گرفتن رقابت در بازار باشیم، مد نظر قرار دادیم و کاهش تعرفه‌ها را جلو بردیم که در این راستا دولت هم آیین‌نامه جدیدی صادر کرد؛ یعنی دولت تعرفه را برای خودروهای مجهز به‌پیشرانه ۲۰۰۰ سی‌سی و پایین‌تر از آن کاهش داد و این هم کمک دیگری بود که واردات خودرو با قیمت‌ بسیار پایین‌تری انجام شود.

در جلسه مشترکی که اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونان‌شان داشتند، بر این مساله تاکید شد که نمایندگان انتظار دارند واردات با حجم بیشتری انجام شود و هم بانک‌مرکزی ارز بهتری را در اختیار واردکنندگان قرار دهد و هم وزارت صمت در این رابطه جدیت بیشتری داشته باشد.

همچنین نظارت بر اجرای آیین‌نامه‌ای که جدیدا به همه گمرکات کشور ابلاغ شده مد نظر نهادهای بازرسی است تا کارها با سرعت و دقت بیشتری در این حوزه دنبال شود و بتوانیم از طریق واردات کافی و مناسب شاهد کاهش قیمت و ارتقای کیفیت و ایمنی خودروها در بازار باشیم.

البته دولت باید بعد از این‌که روند واردات خودرو تسریع شد از قیمت‌گذاری دستوری و سهامداری و تصدی‌گری در حوزه بازار خودرو هم کنار بکشد؛ کمااین‌که ما در قانون برنامه هفتم هم بر این موارد اشاره کردیم تا به‌بهبود وضعیت بازار کمک کند. درعین حال این‌که خودروساز می‌گوید اجازه دهید خودمان را با انتخاب مدیران فعال در زیرمجموعه خودروسازی‌ها مدیریت کنیم تا بتوانیم بازدهی و کیفیت تولیداتمان را افزایش دهیم، حرف درستی است.

درواقع واردات و عدم تصدی‌گری دولت و قیمت‌گذاری دستوری دو بالی است که ما در قانون برنامه هفتم توسعه نیز بر آن تاکید کردیم و اجرای آن‌ها به‌ساماندهی بازار خودرو منتهی خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار