فناوری تشخیص زمان تعویض تایر از سوی «کانتیننتال» ارائه می‌شود

یک گروه تحقیقاتی در آلمان با هدایت غول قطعه‌سازی کانتیننتال درحال کار روی ترکیبی از لاستیک و قطعات الکترونیکی چاپی هستند به‌طوری‌که حسگرها می‌توانند میزان خوردگی و فرسودگی تایرها و قطعات لاستیکی را ردگیری کنند.

لاستیک یا rubber فقط در تولید تایرها به‌کار نمی‌رود، بلکه قطعات متعدد و متنوع مثل تسمه‌ها هم هستند که در خودرو به‌کار می‌روند و جنس آنها از لاستیک یا رابر است. بااین‌حال هنوز راه موثر و قابل‌اطمینانی وجود ندارد که میزان خوردگی و فرسودگی این قطعات را به‌دقت اندازه بگیرد و پیش از حادثه، به صاحب خودرو هشدار لازم را بدهد. به‌ همین دلیل تیمی از محققان از کمپانی قطعه‌سازی کانتیننتال و شرکت‌های تایرسازی دورهم جمع شده‌اند و در حال کار روی قطعاتی هستند که ترکیبی از لاستیک و مدارهای الکترونیکی است.

پروژه‌ای به‌نام «سنس آی‌سی» (SenseIC) در حال تست فناوری‌هایی است که تلفیق یا ترکیبی از فناوری‌های حسگر با مدارهای الکترونیکی چاپی در شلنگ‌های لاستیکی است.

وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان درحال جذب سرمایه برای اجرای یک برنامه 3 ساله است.

در پایان این دوره، شرکای مختلف باید نتیجه‌ای ارائه کنند که با عنوان demonstrator یا نشانگر نمایشگر شناخته می‌شود.

این محققان، در حال بررسی مایعی هستند که از این شلنگ می‌گذرد که نقش نشانگر یا نمایشگر را ایفا می‌کند. محل پژوهش آنها در مرکز کانتیننتال برای فناوری‌های چاپی کارکردی Functional Printing Technologies در فرایبورگ است.

درحال‌حاضر شلنگ‌ها،‌ تایرها و فنرهای بادی بیشترین استفاده از این پروژه را خواهند برد. البته این‌ها فقط چند مثال از پتانسیل عظیمی است که این فناوری جدید در آینده خواهد داشت.

درحال‌حاضر داده‌های بسیار ارزشمندی از قطعات مختلف خودرو پردازش و ذخیره می‌شوند که تایر جزو این قطعات نیست. اینکه قطعه‌ای چقدر عمر می‌کند، در حد حدس و گمان مکانیک و تعمیرکار است اما با به‌کارگیری این فناوری، تعمیر و نگهداری از خودرو هوشمندتر می‌شود. ضمن آنکه علاوه‌بر ایجاد ایمنی بالاتر، از تعویض بی‌جا و بی‌موقع هم جلوگیری خواهد شد. چه‌بهتر خود قطعات به ما بگویند چه زمانی موقع تعویض آنها رسیده! درحال‌حاضر این پروژه در ابتدای راه بوده و تا دستیابی‌به نتیجه به زمان زیادی نیاز است.

تولید انبوه قطعات تفاوت زیادی با تولید یک قطعه در مرکز تحقیقات دارد و معمولا خیلی از ایده‌های خوب برای رسیدن به خط تولید نیاز به گذراندن مراحل طولانی و تست‌های متعدد دارند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید IR ۱۸:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
    1 0
    همین تکنولوژی جدید تایر رو آلمان تا ظرف سه ماه آینده روی خودروهاش پیاده می کنه ولی تو ایران اگر یه تکنولوژی درست کردند باید تا ۳ سال منتظر باشی که اونم بعید می دونم تکنولوژی کلا داشته باشند در صنعت خودرو

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 8 =