کد خبر: 254183
تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۳
علی زراندوز

علی زراندوز در سرمقاله روز " سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع «چالش‌های انتقال سهمیه سوخت به کارت بانکی» پرداخت.

به گزارش «اخبار خودرو»،عضو شورای سردبیری روزنامه دنیای خودرو در این باره نوشت:

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، وزارت نفت و بانک‌مرکزی را موظف کردند تا امکان انتقال سهمیه سوخت از کارت سوخت به کارت بانکی را برای صاحبان خودرو فراهم کنند. سخنگوی شورای‌نگهبان نیز اعلام کرد که این مصوبه پس از بررسی، خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشده و مورد تایید قرار گرفته است؛ حال این طرح باید تا تیرماه امسال اجرایی شود. با وجود تایید این طرح و آغاز روند اجرایی شدن آن، همچنان در این زمینه نظرات متفاوتی، اعم از مثبت و منفی به‌گوش می‌رسد.

لازم به‌ذکر است که در صورت اجرایی شدن استفاده از کارت بانکی برای سوخت‌گیری، حوزه سخت‌افزاری و نرم‌افزاری جایگاه‌های عرضه سوخت دستخوش تغییر می‌شوند.

البته مدیرعامل شرکت ملی پخش فراروده‌های نفتی دراین‌باره می‌گوید: «فعلا مدل و معماری استفاده از کارت بانکی در نیامده است و در مرحله کار مطالعاتی هستیم و پروژه به‌صورت پایلوت انجام می‌شود؛ ۴ ماه فرصت داده شده که امکان‌سنجی را انجام دهیم تا این طرح به‌مرحله اجرا برسد.»

همان طور که از گفته‌های این مقام مسئول پیداست، این طرح در عمل همچنان در مرحله امکان‌سنجی است و شاید هنوز بسیاری از گره‌ها و مشکلات اجرایی آن شناسایی نشده باشد.

البته مسئولان امر تاکید می‌کنند که فاز اجرایی این طرح به‌تدریج انجام می‌شود و این‌گونه نیست که به یک‌باره، سامانه هوشمند سوخت و کارت‌های سوخت مردم کنار گذاشته شود و این جایگزینی، به‌تدریج انجام می‌شود.

از طرفی عضو کمیسیون انرژی مجلس معتقد است بهتر است به‌جای اینکه هزینه‌های جدیدی ایجاد و مردم را با چالش‌های جدیدی مواجه کنیم، سامانه هوشمند سوخت موجود را به‌روزرسانی کنیم تا مشکلات فعلی آن برطرف شود.

همچنین برخی منتقدان این موضوع را مطرح می‌کنند که پیش از این هم سامانه هوشمند کارت سوخت به‌وجود آمد تا جلو قاچاق سوخت گرفته شود و مصرف نیز هدفمندتر شود؛ اکنون چه تضمینی وجود دارد که این طرح نیز مثل طرح کارت سوخت، با شکست مواجه نشود؟

همچنین انتقال سوخت به‌کارت بانکی افراد، نیاز به‌ارتباط آنلاین به‌وسیله اینترنت دارد و ممکن است در اجرا و در صورت در دسترس نبودن اینترنت، مشکلاتی برای مردم ایجاد شود. البته موافقان این طرح نیز می‌گویند هدف این است که از طریق انتقال سهمیه سوخت به‌کارت بانکی، علاوه‌بر اینکه شفافیت بیشتری فراهم شود، فرد بتواند سهمیه‌ای که در کارت سوخت است را در کارت بانکی خودش داشته باشد و به‌این ترتیب شفافیت توزیع سوخت نیز بیشتر خواهد شد.

حال باید دید با توجه به کُندی اینترنت و مشکلات فنی و زیرساختی سیستم‌های بانکی کشور، آیا مدل آزمایشی این طرح به نتیجه می‌رسد یا اجرای آن موکول به زمانی خواهد شد که امکانات سخت‌افزاری، نرم‌افزاری و امنیت شبکه تقویت شده باشد؟

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =