تاکسی‌

تاکسـیرانان شــهـری و تـاکسـی‌هـای اینترنتی، هر روز با چالش‌های متعددی در حوزه بیمه مواجه‌ هستند. هزینه‌های بالای بیمه شخص‌ثالث، کمبود پوشش‌های بیمه‌ای تکمیلی و ضعف نظام بیمه تامین اجتماعی، مشکلاتی است که این قشر پرکار را با دغدغه‌های مالی و امنیتی جدی مواجه کرده است.

محسن حجازی، کارشناس صنعت بیمه در گفت‌وگو با روزنامه «دنیای‌خودرو» این مسائل را واکاوی کرده و راهکارهای عملیاتی برای بهبود وضعیت ارائه می‌دهد. بیمه تاکسی‌داران در ایران یکی از موضوعات پرحاشیه و چالش‌ساز است که سال‌هاست به‌صورت جدی از سوی فعالان حوزه خودرو و رانندگان این بخش دنبال می‌شود.

حجازی در خصوص بیمه شخص‌ثالث تاکسی‌داران می‌گوید: «بیمه شخص‌ثالث برای رانندگان تاکسی، علاوه بر این‌که الزامی است، یکی از پایه‌های امنیت مالی آن‌ها در برابر حوادث است. اما نکته مهم این است که نرخ بیمه برای تاکسی‌ها به‌دلیل کاربری عمومی، حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد بیشتر از خودروهای شخصی است و این موضوع فشار مالی مضاعفی به این قشر وارد می‌کند.»

وی افزود: «در سال ۱۴۰۴، نرخ دیه کامل در بیمه شخص‌ثالث حدود ۱.۸ میلیارد تومان است و بر اساس این پایه، حق بیمه محاسبه می‌شود.همچنین تاکسی‌های اینترنتی باید حتما بیمه با کاربری «مسافرکش» داشته باشند تا در صورت بروز حادثه، شرکت بیمه از پرداخت خسارت امتناع نکند.»

این کارشناس صنعت بیمه ادامه می‌دهد: «با وجود ریسک بالای آسیب‌های مالی به تاکسی‌ها، بسیاری از رانندگان به دلیل هزینه‌های بالای بیمه بدنه از خرید آن امتناع می‌کنند. این در حالی است که برخی شرکت‌های بیمه، بسته‌های ترکیبی ارائه می‌کنند که امکان خرید هم‌زمان بیمه بدنه و شخص‌ثالث با تخفیفات ویژه فراهم شده است.»

او می‌گوید: «در سال‌های اخیر، بسیاری از رانندگان تاکسی با صرف هزینه‌های قابل توجه، حق بیمه تامین اجتماعی خود را پرداخت کرده‌اند تا از مزایای حمایتی این نهاد بهره‌مند شوند. اما متاسفانه تغییرات مکرر در قوانین بیمه‌ای و سیاست‌های حمایتی دولت، سبب شده است سهمیه‌های حمایتی که پیش‌تر به این قشر اختصاص یافته بود، کاهش یابد یا به‌کلی قطع شود. این تغییرات نه تنها باعث شده برخی از رانندگان که سال‌ها سابقه بیمه دارند، در مقاطع حساس مانند دوران بازنشستگی یا در صورت ازکارافتادگی با کمبود پوشش روبه‌رو شوند، بلکه در برخی موارد بیمه آنان کاملا قطع شده و در عمل از مزایای اجتماعی محروم مانده‌اند.»

او ادامه می‌دهد: «این وضعیت رانندگان را به‌سمت استفاده از بیمه‌های اختیاری و آزاد سوق داده است؛ اما این نوع بیمه‌ها معمولا پوشش‌های کمتری دارند و از نظر مالی نیز به صرفه نیستند؛ چراکه رانندگان باید تمام هزینه را خود پرداخت کنند و فاقد حمایت‌های دولتی یا تشویقی هستند.»

وی در پایان بر لزوم تدوین یک بسته سیاستی ویژه برای بیمه تاکسی‌داران هشدار داد و گفت: «این بسته باید بر اساس سابقه فعالیت راننده، میزان ریسک و کارکرد، نرخ بیمه متناسب و پلکانی تعیین شود. همچنین دولت می‌تواند بخشی از هزینه بیمه را برای تاکسی‌های فعال در مناطق کم‌برخوردار و رانندگان شیفت شب تقبل کند تا حمایت واقعی و پایدار صورت گیرد و از فشارهای مالی غیرضروری جلوگیری شود.»

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =