در این رابطه محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس به بیان نقطهنظرات خود پرداخته است.
در حال حاضر مجلس چه برنامهای برای حمایت از صنایع و بنگاههای بورسی دارد؟
مهمترین و بزرگترین کمکی که مجلس میتواند در این شرایط به بازار سرمایه داشته باشد، ایجاد ثبات و آرامش در فضای اقتصادی کشور است. این ثبات میتواند انتظارات منفی مردم نسبت به آینده را تعدیل کرده و فضای کلی سرمایهگذاری را بهبود ببخشد.
راهکار اساسی در این راستا چیست؟
راهکار اساسی حمایت از بازار سرمایه، کمک به تولیدکنندگانی است که در بورس فعالیت دارند. اقداماتی مانند استمهال تسهیلات بانکی، تعویق پرداخت مالیات و حق بیمه شرکتهای بورسی میتواند بهعنوان یک تنفس اقتصادی برای این واحدها در نظر گرفته شود؛ بهویژه درشرایطی که برخی از آنها بهدلیل حوادث اخیر، دچار اختلال و مشکل شدهاند.
مجلس در کنار دولت در این رابطه چه نقشی میتواند ایفا کند؟
مجلس آماده همکاری با دولت برای اجرایی کردن این اقدامات است و بهدنبال فراهم کردن بسترهایی است که بخش تولید بتواند با قدرت بیشتری بهمسیر خود ادامه دهد.
اقدامات عملی در این رابطه چیست؟
دولت میتواند در زمینه تسهیل و تقسیط بدهیهای کسب و کارها بهدستگاههای دولتی از جمله سازمان تامین اجتماعی، مالیات و بانکها سیاستهای حمایتی لازم را در نظر گیرد. بسیاری از بنگاههای اقتصادی و تولیدی با کاهش شدید ورودیها مواجه شدند؛ اما هزینههای ثابت آنها همچنان پابرجاست. دولت باید با نگاهی واقعبینانه، در قالب بخشودگی یا تقسیط بدهیها، فشار را از دوش این بنگاهها بردارد. البته باید به این نکته هم اشاره شود که منابع دولت نیز محدود است. همچنین دولت اگر بهقوانین بودجه سال 1404 و برنامه هفتم توسعه در زمینه حمایت از کسب و کارها توجه کافی داشته باشد و تسهیلات لازم را در اختیار واحدهایی که با کمبود سرمایه در گردش مواجه هستند قرار دهد، حتما مشکلات این واحدها برطرف خواهد شد.