image.png

صنعت تایرسازی ایران با افتتاح فاز نخست کارخانه جدید ایران تایر در مهدی‌شهر سمنان وارد مرحله‌ای تازه از توسعه شد؛ مرحله‌ای که نه‌تنها ظرفیت تولید کشور را ۱۰ هزار تن دیگر افزایش می‌دهد، بلکه پیام روشنی از عزم صنعتگران برای خودکفایی و حضور پررنگ‌تر در بازارهای جهانی است.

شایران تایر که بیش از ۶ دهه سابقه فعالیت در جاده مخصوص تهران را در کارنامه دارد، اکنون با انتقال بخشی از توان تولیدی خود به سمنان، نشان داده است که محدودیت‌های مکانی و زیرساختی نمی‌تواند مانع رشد و نوآوری آن شود. این پروژه پنج‌فازی در گام نخست، تولید تایرهای رادیال سواری را هدف گرفته است؛ محصولی که به دلیل ایمنی و دوام بالا، سهم عمده‌ای از بازار خودروهای داخلی را در اختیار دارد.

اهمیت این تحول تنها در افزایش تیراژ خلاصه نمی‌شود، بلکه در ایجاد صدها فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم، کاهش وابستگی به واردات و تقویت صادرات نیز باید جست‌وجو شود.

هرچند تاکنون حمایت ویژه‌ای از محل اعتبارات استانی به این طرح اختصاص نیافته، اما تداوم سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی و ورود تجهیزات جدید در ماه‌های آینده می‌تواند این واحد صنعتی را به‌یکی از قطب‌های اصلی تایرسازی کشور بدل کند؛ نقطه عطفی که سمنان را در نقشه صنعتی ایران پررنگ‌تر خواهد کرد.

کارخانه جدید ایران تایر دارای پنج فاز تولیدی است و در فاز نخست ظرفیت پیش‌بینی‌شده ۱۰ هزار تن تایر رادیال سواری برای انواع خودروهای سواری دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سمنان، حمایت و توسعه صنایع در دنیای امروز آسان‌ترین، کم‌هزینه‌ترین و مطمئن‌ترین مسیر دستیابی به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی است.

بسیاری از کالاهای مورد نیاز توسط صنایع قابل دستیابی است که این مهم راهی به سوی خودکفایی اقتصادی کشور محسوب می‌شود. مهرداد فرامرزی در حاشیه بازدید خبرنگاران از واحد صنعتی ایران تایر در مهدیشهر با اشاره به سابقه ۶۰ ساله فعالیت این مجموعه گفت: «شرکت ایران تایر از سال ۱۳۴۴ در کارخانه تهران، واقع در جاده مخصوص کرج، آغاز به‌کار کرد و همواره افزایش ظرفیت تولید در دستور کار بوده است؛ به‌گونه‌ای که در پایان سال گذشته تولید ۳۰ هزار تن تایر در واحد تهران محقق شد.»

معاون بهره‌برداری شرکت ایران تایر افزود: «با توجه به‌محدودیت فضا در کارخانه تهران، از سال ۱۳۹۸ سهامداران شرکت تصمیم گرفتند واحد جدید تولید تایرهای رادیال را با همکاری بنیاد مستضعفان در محل سابق کارخانه پاکریس در مهدی‌شهر راه‌اندازی کنند.»

وی در ادامه تصریح کرد: «از همان سال، تیم پروژه با جدیت فعالیت خود را آغاز کرد و به‌رغم مشکلات متعدد توانستیم در یازدهم خرداد سال جاری، فاز نخست کارخانه ایران‌ تایر مهدی‌شهر را شامل دو دستگاه «بنبوری» به بهره‌برداری برسانیم.»

به گفته فرامرزی، کارخانه جدید ایران تایر دارای پنج فاز تولیدی است و در فاز نخست، ظرفیت پیش‌بینی‌شده شامل ۱۰ هزار تن تایر رادیال سواری برای انواع خودروهای سواری می‌شود.

وی با بیان این‌که طی ۸ ماه آینده تجهیزات فازهای بعدی وارد خواهد شد، اظهار کرد: «تا یک سال آینده نخستین تایرهای خودرویی از کارخانه مهدی‌شهر روانه بازار کشور می‌شود.»

معاون بهره‌برداری شرکت ایران تایر با اشاره به این‌که شرکت ایران تایر هم‌اکنون در بخش صادرات فعال است، بیان کرد: «بخش عمده صادرات شرکت در حوزه تایرهای رادیال سواری و تایرهای ویتی‌مان انجام می‌شود.»

وی درباره اعتبارات و کمک دولتی به این شرکت گفت: «درباره اعتبارات استانی نیز تاکنون حمایتی خاص اختصاص نیافته است.»

فرامرزی تعداد اشتغال مستقیم طرح را بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ نفر اعلام کرد و گفت: «با بهره‌برداری کامل از تمامی فازها، این شرکت نقش مهمی در توسعه اشتغال و تقویت صنعت تایرسازی کشور ایفا خواهد کرد.»

راه‌اندازی فاز نخست کارخانه جدید ایران تایر در مهدی‌شهر استان سمنان را می‌توان یکی از مهم‌ترین تحولات صنعتی سال‌های اخیر در حوزه تایرسازی کشور دانست. این پروژه که با سابقه ۶۰ ساله شرکت ایران تایر پیوند خورده، نشان‌دهنده عزم جدی برای توسعه ظرفیت تولید و حرکت به‌سمت خودکفایی در یکی از صنایع کلیدی کشور است.

ایران تایر از سال ۱۳۴۴ فعالیت خود را در تهران آغاز کرد و طی دهه‌های گذشته همواره افزایش ظرفیت تولید را در دستور کار داشته است. تنها در سال گذشته، این شرکت موفق شد ۳۰ هزار تن تایر در واحد تهران تولید کند. اما محدودیت‌های فضایی و نیاز به‌توسعه فناوری‌های نوین سهامداران را بر آن داشت تا از سال ۱۳۹۸ با همکاری بنیاد مستضعفان، پروژه‌ای تازه در محل کارخانه سابق پاکریس در مهدی‌شهر کلید بزنند.

فاز نخست این کارخانه اکنون با ظرفیت ۱۰ هزار تن تایر رادیال سواری به بهره‌برداری رسیده است. این نوع تایرها به‌دلیل دوام، ایمنی و کارایی بالا، سهم عمده‌ای در بازار خودروهای سواری دارند و توسعه تولید آن‌ها می‌تواند وابستگی کشور به‌واردات را کاهش دهد. طبق برنامه‌ریزی‌ها، تجهیزات فازهای بعدی طی ۸ ماه آینده وارد خواهد شد و پیش‌بینی می‌شود ظرف یک سال نخستین محصولات این کارخانه روانه بازار داخلی شوند.

از منظر اشتغال‌زایی، این طرح بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ فرصت شغلی مستقیم ایجاد خواهد کرد و با تکمیل تمامی فازها، نقشی کلیدی در توسعه اقتصادی استان سمنان ایفا می‌کند. این موضوع به‌ویژه در شرایطی اهمیت دارد که صنایع کوچک و متوسط کشور با چالش‌های متعددی روبه‌رو هستند و هرگونه سرمایه‌گذاری پایدار می‌تواند به تثبیت بازار کار کمک کند.

نکته قابل توجه دیگر، حضور فعال ایران تایر در حوزه صادرات است. این شرکت هم‌اکنون بخشی از تولیدات خود را در قالب تایرهای رادیال سواری و تایرهای ویتی‌مان به بازارهای خارجی عرضه می‌کند. بنابراین، توسعه ظرفیت در مهدی‌شهر نه‌تنها به تامین نیاز داخلی کمک خواهد کرد، بلکه می‌تواند سهم ایران را در بازارهای منطقه‌ای و جهانی افزایش دهد.

با وجود این، مسئولان شرکت تاکید کرده‌اند که تاکنون حمایت ویژه‌ای از سوی اعتبارات استانی دریافت نکرده‌اند. این نکته نشان می‌دهد که برای تحقق کامل اهداف توسعه‌ای، نیاز به سیاست‌های حمایتی و تسهیل‌گرانه دولت وجود دارد. در غیر این صورت، بار اصلی سرمایه‌گذاری و توسعه بر دوش بخش خصوصی باقی خواهد ماند.

درمجموع، جهش ۱۰ هزار تنی تولید تایر در سمنان را باید گامی مهم در مسیر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال پایدار و تقویت صادرات دانست. این پروژه اگر با حمایت‌های لازم همراه شود، می‌تواند الگویی موفق برای توسعه صنایع دیگر کشور نیز باشد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =