-
کیامسی T۹ در بازار آزاد ۵۰ میلیونتومان ارزان شد
تاثیر حادثه بندر شهید رجایی بر صنعت خودرو
انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس بهعنوان مهمترین بندر تجاری کشور، علاوهبر تلفات انسانی، تاثیرات گستردهای بر صنعتخودرو ایران برجای میگذارد. مجتمع بندری شهید رجایی دروازه واردات کشور تلقی میشود و در میان ۳ هزار و ۵۰۰ بندر مهم دنیا دارای رتبه ۵۹ است. این بندر نقش حیاتی در زنجیره تامین صنعت خودرو کشور ایفا میکند.
-
کیامسی J۷ در بازار ۵۰ میلیونتومان ارزان شد
بررسی حواشی تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات خودرو
اگرچه دور دوم مذاکرات سیگنالهای مثبتی را به بازار خودرو مخابره کرده، اما در مقابل افزایش تعرفه واردات خودرو موجب نگرانی فعالان بازار و بلاتکلیفی خریداران شده است؛ با این حال همزمان دولت و مجلس از مخالفت با افزایش تعرفهها سخن میگویند؛ تعرفههای سنگینی که در نهایت بهضرر مردم تمام میشود.
-
آیا تصمیمهای سخت خودرویی، امسال اتخاذ میشود؟
افزایش قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی در بازار
برخی شنیدهها از تلاش خودروسازان برای رهایی از نظارتهای دولتی بر قیمتگذاری حکایت دارد. این در شرایطی است که بهنظر میرسد برای بهثمر رسیدن این تلاش، باز هم نیاز به مجوز شورای هماهنگی اقتصادی سران قواست.
-
بررسی نوسان قیمت محصولات سایپا از نیمه دوم فروردین تا چهارم اردیبهشت
شاهین اتومات با ۱۰۵ میلیونتومان رکورددار کاهش قیمت شد
بررسی بازار خودروهای داخلی توسط خبرنگار «دنیایخودرو» طی ماه ابتدایی سال نشان میدهد بازدهی این بازار طی فروردینماه منفی بوده است. بهعبارت دیگر بیشتر خودروها در مدتزمان مذکور بهطور میانگین بیش از ۳۵ میلیونتومان کاهش قیمت داشتهاند.
-
اکستریم TXL در بازار آزاد ۴۰ میلیونتومان ارزان شد
توقف اعمال تعرفه ۱۰۰ درصدی واردات برقیها
طبق اعلام سازمان گمرک ایران، حقوق ورودی ۱۰۰ درصدی برای واردات خودروهای برقی و هیبرید به تعویق افتاده و تعرفه واردات این دست از خودروها به ترتیب ۴ و ۱۵ درصد خواهد بود.
-
پایان رویای گذر از قیمتگذاری دستوری برای وارداتیها
حباب قیمت خودرو در حال خالی شدن است؟
شورایرقابت در بهمنماه سال ۱۴۰۱ با انحصاری دانستن خودروهای وارداتی و مونتاژی، این خودروها را مشمول قیمتگذاری اعلام کرد؛ اما پس از گذشت حدود ۲ سال از این تصمیم و در آخرین جلسه این شورا که اواخر اسفندماه سال گذشته و با موضوع اصلاح دستورالعمل تنظیم بازار خودروهای سواری برگزار شد، شورا مصوب کرد از این پس دخالتی در قیمتگذاری خودروهای وارداتی نخواهد داشت.
-
ریرا در بازار آزاد ۲۵ میلیونتومان ارزان شد
بلاتکلیفی در تعیین قیمت خودروهای وارداتی
در اسفندماه سال گذشته شورای رقابت بهعنوان مرجع رسمی تشخیص انحصار اعلام کرد بازار خودروهای وارداتی رقابتی است و از این رو دیگر نیازی به قیمتگذاری دستوری وجود ندارد. این تصمیم در نگاه اول سیگنالی مثبت برای آزادسازی بازار و تشویق واردات تلقی شد و حتی امیدواریهایی نسبت به افزایش واردات خودرو با وجود تعرفه ۱۰۰درصدی ایجاد کرد. اما در سال جدید سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان موضعی کاملا متفاوت اتخاذ کرد و نسبت به افزایش قیمت خودروهای وارداتی هشدار داد
-
از کاهش تعرفه خودروهای پاک چه خبر؟
گرانی ۴۵ میلیونتومانی پادرا تک کابین در بازار آزاد
با تعرفه ۱۰۰ درصد قیمت تمامشده یک خودرو هیبرید که در کشورهای همسایه حدود ۲۵ هزار دلار قیمت دارد در ایران به بیش از ۲ میلیاردتومان میرسد؛ عددی که آن را از دسترس اقشار متوسط دور نگه میدارد و بازار مصرف را محدود میکند
-
تارا اتومات با افت ۸۶ میلیونتومانی، رکورددار کاهش قیمت در بازار آزاد شد
بررسی نوسان قیمت محصولات «ایرانخودرو» در نیمه دوم فروردین
بررسی بازار خودرو از نیمه دوم فروردین و بعد از تعطیلات نوروزی نشان میدهد تا امروز خودرو تارا V۴ اتومات بیشترین کاهش قیمت در بازار آزاد را بهخود اختصاص داده و با افت قیمت شدید ۸۶ میلیونتومانی در حال خرید و فروش در بازار است.
-
شاهین اتومات پلاس در بازار آزاد ۴۵ میلیونتومان گران شد
بررسی تاثیر مذاکرات عمان بر بازار خودرو
سیگنالهای مثبت از توافق احتمالی ایران و آمریکا میتوانند از سه مسیر شامل افزایش درآمدهای ارزی، تقویت ارزش پول ملی و رشد قدرت خرید، بازار خودرو را تحتتاثیر قرار دهند. بررسیها نشان میدهد از سال ۱۳۹۶ تاکنون، قیمت خودروهای داخلی بهطور میانگین ۲۱.۵ برابر شده است.
-
توقف روند افزایش قیمت خودروهای وارداتی در بازار آزاد
اخبار مذاکرات، بازار خودرو را به کدام سو میبرد؟
بازار خودرو ایران در سالهای اخیر دستخوش نوسانات و چالشهای گستردهای شده که تقریبا تمام ارکان جامعه، از دولت و وزارت صمت گرفته تا مصرفکنندگان و فعالان این صنعت را درگیر خود کرده است.
-
یک روز پس از آغاز مذاکرات اتفاق افتاد؛
ریزش قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی در بازار آزاد
چشمانداز مثبت مذاکرات اخیر، امیدها برای جذب سرمایهگذاری خارجی در صنعتخودرو را احیا کرده است. هرچند چالشهایی مانند بوروکراسی و تجربیات ناموفق گذشته همچنان باقی است، اما ظرفیتهای داخلی، موقعیت استراتژیک و واگذاری مدیریت به بخشخصوصی، ایران را به گزینهای جذاب برای خودروسازان جهانی تبدیل میکند.
-
اکستریم ویایکس در بازار آزاد به ۴ میلیارد و ۸۵۰ میلیونتومان رسید
مشتریان تحت فشار گرانی و انحصار در بازار خودرو
افزایش سقف واردات خودرو به ۳ میلیاردیورو
-
شاهین اتومات در بازار آزاد ۳۷ میلیونتومان ارزان شد
تاثیر تنشهای تجاری بینالمللی بر هزینه تولید خودرو
تشدید جنگ تجاری واشنگتن با پکن و فرمان اجرای تعرفههای جدید تجاری آمریکا بر کالاهای وارداتی از چین، اگرچه بهصورت مستقیم ایران را نشانه نگرفته، اما به گفته کارشناسان این تصمیم بهطور خاص صنعتخودرو و قطعات مرتبط با آن را هدف قرار خواهد داد و انگیزه چین برای همکاری با ایران را تقویت خواهد کرد.
-
سال ۱۴۰۴؛ سال خودروهای هیبرید؟
کیامسی T۹ در بازار آزاد ۷۲ میلیونتومان گران شد
در این بین برخی فعالان خودروهای وارداتی پیشبینی دیگری نیز دارند مبنی بر اینکه بازار وارداتیها در سال جاری کلا بهسمت خودروهای هیبرید مهاجرت خواهد کرد؛ چراکه بهدلیل کمبود برق و نبود زیرساخت برای خودروهای برقی، بازار تقاضای این محصولات افت خواهد کرد.
-
کیامسی ایکس ۵ در بازار آزاد ۹۰ میلیونتومان گران شد
تعرفه خودروهای «هیبرید و برقی» در سال جدید، بدون تغییر
تعیین تعرفه واردات خودرو در سال ۱۴۰۴ با حاشیههای زیادی همراه بود. نظرات تعرفهای مجلس و دولت و همچنین میزان ارز تخصیصی بهواردات از جمله حاشیههای مربوط بهورود خودروهای خارجی محسوب میشود.در این میان اما پای مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به واردات خودرو باز شد؛ جایی که مجمع مخالف ارز تخصیصی به واردات بود و تعرفه را نیز به صددرصد افزایش داد.
-
ریزش قیمت خودروهای داخلی تا ۲۱ میلیون تومان در بازار آزاد
بررسی چالش های سرمایه گذاری در صنعت خودرو
این روزها صنعتخودرو بهعنوان یکی از پیشرانهای اقتصاد، از کمبود سرمایهگذاری موثر در رنج است. سرمایهگذاری خارجی در این صنعت تقریبا مسدود است و سرمایهگذاری داخلی نیز بهسمت فعالیتهای کمریسکتری چون مونتاژ خودرو سوق یافته است.
-
قیمت دنا پلاس توربو به یکمیلیارد و ۱۳۰ میلیونتومان رسید
واردات کمتر از ۵۰ هزار دستگاه خودرو در ۱۰ ماهه نخست ۱۴۰۳
صنعتخودرو در سالی که گذشت، روزهای پرتلاطمی را پشت سر گذاشت؛ سالی که آغاز آن با وعدههای بزرگ بود؛ وعدههایی همچون تولید یکمیلیون و ۵۰۰ هزار دستگاهی خودرو تا تخصیص ۲ میلیارد یورو به واردات.
-
سیزده بازار خودرو به در شد!
قیمت انواع خودرو در بازار افزایش یافت
سال ۱۴۰۳ برای خودروسازی و بازار خودرو ایران سالی پر از چالش و تحولات عجیب بود و این بازار در سالی که گذشت دستخوش تغییرات بسیاری قرار گرفت. نوسانات اقتصادی، سیاستهای ناشی از تغییر دولت و نوسانات شدید قیمت ارز، همه و همه بر این بازار تاثیر گذاشتند.
-
خودروهای وارداتی شامل دستورالعمل تنظیم بازار نمیشوند!
گرانی ۳۵ میلیونتومانی شاهین بدون سانروف در بازار آزاد
شورایرقابت خودروهای وارداتی را از شمول دستورالعمل تنظیم بازار خارج و قیمتگذاری خودروهای خارجی را آزاد اعلام کرد.
-
ساخت لوکوموتیو جدید ایرانی با قدرت ۴هزار اسب بخار
جدیدترین لوکوموتیو ساخت داخل با نام MAP۳۰ با قدرت ۴هزار اسب بخار و با تکنولوژیهای روز اروپا به تولید رسیده است و اولین دستگاه آن در اردیبهشتماه سال آینده تحویل خریدار میشود.
-
سر و کله خودروهای مدل ۱۴۰۴ در بازار آزاد پیدا شد
رفتار غیر منتظره بازار خودرو در مقابل تغییر قیمتها
اگرچه کمتر از یک هفته بهشروع سال جدید باقی مانده، اما خرید و فروش خودروهای صفر و کارکرده در بازار همچنان در رکود بهسر میبرد و حتی نوید بهار پیش رو هم سبب بیدار شدن بازار خودرو از خواب عمیق زمستانی نشده است.
-
بازار شب عید دچار بلاتکلیفی قیمتی است
کاهش تعرفه واردات خودروهای لوکس
با واگذاری مدیریت ایرانخودرو، نصف پازل مدیریت خصوصی در بخش خودروسازی نیمهدولتی کشور چیده شد و با تعمیم این ماجرا به سایپا، این پازل دیر یا زود (شاید همین سال آینده) تکمیل میشود. بدون تردید انتقال مدیریت از دولت به بخشخصوصی در خودروسازی کشور، نوع اداره این صنعت را در بخشهای مختلف از تولید و نحوه قیمتگذاری گرفته تا فروش و خدمات پس از فروش تغییر خواهد داد.
-
آیا برخی تصمیمات خودروهای برقی را از دسترس خارج میکند؟
رشد یک تا ۱۵ میلیون تومانی قیمت خودروهای داخلی
قرار است از سال آینده تعرفه خودروهای برقی از ۴ به ۱۰۰ درصد افزایش یابد؛ تصمیمی که سرنوشت برقیها را در ۱۴۰۴ با ابهام جدی مواجه میکند.
-
تصمیمات تعرفهای چه تاثیری بر بازار خودرو ۱۴۰۴ دارد؟
تابلوی ایست مقابل نوسان قیمت خودروهای وارداتی
با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال، تصمیمات سیاستگزار درباره سقف ارزی و افزایش تعرفه واردات خودرو در بودجه سال ۱۴۰۴ و از سویی افزایش نرخ محاسبه تعرفه گمرکی واردات قطعات خودرو از ارز نیمایی به ارز مبادلهای، حساسیتها درباره وضعیت بازار خودرو در سال آینده را دو چندان کرده است.
-
واردات خودروهای کارکرده وضعیت بازار را بهتر میکند؟
ارزانی ۲۵ میلیونتومانی وانت کارا دو کابین در بازار آزاد
۶ ماه پیش بود که وزیر صمت نسبت بهطرح واردات خودروهای دستدوم ایرادهایی را وارد کرد و خواستار اصلاحیه آئیننامه شد؛ البته اظهارنظر در خصوص واردات خودروهای کارکرده تنها بهوزیر صمت دولت چهاردهم ختم نشد و سخنگوی دولت هم در آغازین روزهای تشکیل دولت، در این رابطه اظهارنظری داشت و واردات خودروهای دستدوم را برخلاف شأن مردم مطرح کرد؛ با این حال وعده داد که دولت در حال برطرف کردن موانع قانون واردات خودروهای کارکرده است.
-
رکود خرید و فروش خودرو، بازار را فلج کرده است؟
نوسان قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی در بازار شب عید
هر ساله با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و عید نوروز شاهد افزایش تقاضا در بازار خودرو هستیم؛ اما امسال بر خلاف سالهای گذشته، رکود تورمی بر بازار سایه انداخته است؛ اتفاقی که از نگاه کارشناسان با جا ماندن خودرو از قیمت ارز، اشباع ظرفیتهای سرمایهگذاری در این بازار، کاهش قدرت خرید و چرخش سرمایههای خرد بهسمت سایر بازارهای مالی دیگر، موجب فروکش کردن موج تقاضا در بازار خودرو شده است.
-
کیامسی تی ۸ در بازار آزاد، یکمیلیارد و ۸۵۰ میلیونتومان شد
آیا هزینه تولید خودرو افزایش یافته است؟
بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، تورم نقطه بهنقطه تولیدکننده در صنعتخودرو به ۳۷.۴ درصد در دیماه ۱۴۰۳ رسیده است. این رقم نسبت به تورم نقطه بهنقطه آذرماه (۳۴.۹ درصد) افزایش ۲.۵ واحد درصدی را نشان میدهد که زنگ خطر را برای این صنعت استراتژیک بهصدا در میآورد.
-
فونیکس پرو پلاگین هیبرید در بازار ۳ میلیارد و ۲۸۰ میلیونتومان شد
رکود خرید و فروش در بازار خودرو
سالها قیمت خودرو در ایران دست در دست دلار حرکت میکرد و هر جهش ارزی، موجی از گرانی را در بازار خودرو بهراه میانداخت؛ اما اکنون میتوان گفت این شرایط تغییر کرده است.
-
چرا قیمت برخی خودروهای کارکرده از بهای نسخه صفرکیلومتر بیشتر است؟
کاهشی شدن قیمت وارداتی ها بر خلاف جریان بازار
سبقت قیمت برخی خودروهای کارکرده از نرخ رسمی برخی مدلها، از عجایب این روزهای بازار است.