کد خبر: 169801
تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۱

عضو انجمن واردکنندگان خودرو گفت: به دلیل بالا ‌بودن هزینه‌های واردات خودرو قیمت خودروهای وارداتی در ایران به‌طور میانگین به دو برابر قیمت جهانی این محصولات می‌رسد.

به گزارش اخبار خودرو به نقل از ایسنا ،عضو انجمن واردکنندگان خودرو گفت: به دلیل بالا ‌بودن هزینه‌های واردات خودرو قیمت خودروهای وارداتی در ایران به‌طور میانگین به دو برابر قیمت جهانی این محصولات می‌رسد.

سیداحسان‌الدین غفوریان اظهار کرد: واردکنندگان خودرو به دو دسته نمایندگی‌های رسمی خودروسان خارجی و واردکنندگان غیررسمی تقسیم می‌شوند که البته قیمت تمام شده واردات برای نمایندگی‌های رسمی بیشتر از واردکنندگان متفرقه است.

وی با بیان این‌که نمایندگی‌های رسمی خودروسازان خارجی در زمان تحریم نمی‌توانستند به طور مستقیم از خودروسازان خارجی خرید کرده و از تخفیف‌های مربوطه بهره‌مند شوند، خاطرنشان کرد: در سطح جهان سود تولیدکنندگان خودرو حدود پنج تا شش درصد و سود نمایندگی‌های رسمی فروش خودرو نیز حدود ۱۰ درصد است.

عضو انجمن واردکنندگان خودرو ادامه داد: به طور کلی هشت شاخص هزینه‌های خرید و حمل خودرو از مبدا تا گمرک ایران، هزینه‌های ترخیص از گمرک، هزینه‌های حمل و انبارداری در داخل ایران، هزینه‌های پیش از تحویل خودرو به مشتریان، هزینه‌های بازاریابی، فروش و شماره‌گذاری، هزینه‌های سربار تشکیلاتی، مالیات بر ارزش افزوده فروش و سود شرکت فروشنده خودرو؛ قیمت تمام شده خودروهای وارداتی در ایران را تشکیل می‌دهند.

غفوریان افزود: در بخش هزینه‌های خرید خودرو و حمل از مبدا تا گمرک ایران شاخص‌هایی همچون قیمت پایه خودرو، قیمت آپشن‌های خودرو، هزینه‌های حمل در خاک کشور سازنده، هزینه‌های حمل تا گمرک ایران و هزینه‌ بیمه جمعا قیمت خودرو در گمرک ایران (CIF) را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان این‌که در خودروهای وارداتی آپشن‌ها به‌طور میانگین حدود یک سوم قیمت خودرو را به خود اختصاص می‌دهند، تصریح کرد: براین اساس برای بررسی و مقایسه قیمت یک خودروی مشابه در ایران و جهان باید توجه شود که قیمت پایه این خودروها با یکدیگر مقایسه شود زیرا آپشن‌ها می‌توانند حتی تا بیش از یک سوم به قیمت خودرو اضافه ‌کنند.

این کارشناس خودرو ادامه داد: هزینه‌های ترخیص خودرو از گمرک ایران نیز شامل هزینه بیمه محموله در گمرک، حقوق ورودی که برای خودروهای متعارف با حجم موتور ۲۰۰۰ سی‌سی برابر با ۴۰ درصد ارزش اظهار شده در گمرک است، مالیات بر ارزش افزوده و عوارض گمرک که جمعا ۹ درصد است، هزینه هلال‌احمر، عوارض محیط زیست، عوارض واردات خودرو که پنج درصد است، هزینه وزارت راه و شهرسازی، هزینه ثبت سفارش در وزارت صنعت، معدن و تجارت و هزینه سازمان استاندارد به اضافه هزینه‌هایی که داخل گمرک برای مواردی چون آماده‌سازی اظهارنامه و غیره دریافت می‌شود، می‌باشد که این هزینه‌ها جمعا حدود ۶۰ درصد به قیمت تمام شده خودرو اضافه می‌کنند.

غفوریان افزود: در بخش هزینه‌های حمل از بندر ورودی به گمرک و هزینه‌های انبارداری در ایران نیز اگر شرکت مربوطه دارای انبار اختصاصی خود در گمرک باشد، هزینه‌های آن کمتر شده و در غیر این صورت بیشتر می‌شود.

وی با بیان این‌که هزینه‌های صورت گرفته در مرحله‌ پیش از تحویل خودرو به مشتریان نیز قابل توجه است، اظهار کرد: این هزینه‌ها شامل هزینه‌های مالی و فاینانس خرید، هزینه خدمات پس از فروش، هزینه‌های انبارداری داخل شرکت و هزینه‌های بازرسی قبل از تحویل خودرو به مشتری (PDI) است.

عضو انجمن واردکنندگان خودرو اضافه کرد: حدود پنج تا شش درصد ارزش خودرو نیز می‌تواند صرف خدمات پس از فروش آن شود. این هزینه‌ها حداقل هشت تا ۱۲ درصد به قیمت تمام شده خودرو اضافه می‌کند، البته مشروط به آنکه منابع مالی این هزینه‌ها از سیستم بانکی اخذ نشده باشد، در غیر این صورت سود تسهیلات دریافتی نیز به این هزینه‌ها اضافه می‌شود.

غفوریان با بیان این‌که هزینه شماره‌گذاری خودرو معروف به فیش خزانه نیز ۱۰ درصد هزینه C&F (قیمت خرید خودرو + هزینه حمل به ایران) را تشکیل می‌دهد، خاطرنشان کرد: به طور معمول حدود هشت درصد قیمت C&Fاظهاری خودرو نیز به عنوان هزینه‌های عوارض و مالیات شماره‌گذاری از سوی اداره دارایی دریافت می‌شود.

وی ادامه داد: برای یک خودروی وارداتی با حجم موتور ۲۰۰۰ سی‌سی نیز حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان صرف اسقاط خودروهای فرسوده می‌شود ضمن آنکه هزینه بیمه شخص ثالث را نیز باید به قیمت تمام شده خودرو اضافه کرد.

این کارشناس خودرو افزود: در بخش هزینه‌های سربار تشکیلاتی نیز هزینه‌های اجاره ساختمان، هزینه‌های آب، برق و گاز و هزینه‌های پرسنلی باعث افزایش قیمت تمام شده خودروهای وارداتی در ایران می‌شود ضمن آنکه سود شرکت فروشنده خودرو نیز با توجه به شرایط حاشیه بازار تعیین و به قیمت تمام شده اضافه می‌شود.

وی تصریح کرد: مجموعه این هزینه‌ها قیمت عرضه خودروهای وارداتی در ایران را حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ درصد نسبت به قیمت‌ جهانی این محصولات افزایش می‌دهد.

پیش از این علی خاکساری - عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، از ۲.۵ برابر بودن قیمت خودروهای وارداتی در ایران نسبت به قیمت‌های جهانی این محصولات انتقاد کرده بود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۰۹:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    هر کسی زورش می رسیده اسم خودش را به عنوان عوارض چسبانده به واردات خودرو. موتور پیکان هنوز در کشور تولید می شود و روی خودرو بسته می شود آنوقت ماشین وارداتی باید عوارض محیط زیست بدهد.سنگ را بسته اند و سگ را آزاد گذاشته اند.
    • مصرف كننده ۰۷:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
      من موندم چرا ماشینای این چینیای اشغال رو روشون گمرک نمیگیرن. بلاخره پول نفت رو که نمیتونن از چین خارج کنند، اینجوری پولشو از جیب مردم میگیرن. اگه به چینی گمرک ببندند که قیمتش بالا میره پول نفت دیگه از مردم در نمیاد. واقعا بدبختیم. سرکاریم کلا.
    • ۲۰:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۹
      امیدرارم خداوند روزی جواب اونهایی رو که جون ایرانی ها رو به خاطر منافع خودشون به خطر می اندازند بدهد
  • افشین ۰۹:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    چرا؟
  • پراید سوار ۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    مـــــــــــــــــــــــــــــــــــــرسی!!!
  • پراید سوار ۰۹:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    مـــــــــــــــــــــــــــــــــــــرسی!!!یه هزینه برجام هم بهش اضافه کنید کامل بشه.
  • ۰۹:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    اگر دولت بخواهد این ۱۱۰ درصد را می تواند به ۵۰ درصد کاهش دهد تا قیمت خودرو عادلانه به دست مردم برسد.چطور برای داروی قلب و داروهای سکته های مغزی وقلبی سوبسیت داده می شود تا جان مردم حفظ شود، ولی برای خودرو عوارض ها را کم نمی کنند تا مردم بتوانند هم ماشین خوب سوار شوند هم جان خود وخا نوادهشان را حفظ کنند.اگر دولت تدابیری بیندیشد که مردم خودرو ایمن خارجی سوار شوند هزینه های بیمارستانها بر اثر تصادفات هم کاهش می یابد.
  • behi ۱۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    واقعا دستشون درد نکنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • احسان ۱۰:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    مگه کشورهایی که قیمت خودرو تقریبا یک سوم کشور ایران می باشد هزینه های حمل ونقل، بیمه، انبارداری،خدمات پس از فروش و غبره رو ندارن؟!!!!! حالا هزینه تعرفه واردات و چند مورد دیگه قبول چرا همیشه مغلطه میکنین و با این حرفا میخواین عوام فریبی کنین؟!!!!
  • سعید ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    به نظر من سیستم می خواهد وضعیت همین طور باشد و مردم از داشتن خودروهای مورد علاقه شان محروم بمانند ، ببینید نه دولت سهم خودش را در خودروسازی واگذار می کند ، نه شرایط سیاسی کشور به سمتی می رود که ایران به WTO بپیوندد و حتی با پیوستن به این سازمان هم مخالفت می شود ، شما می توانید سالی چند بار به جای سفر به شهرهای ایران ، به آنتالیا سفر کنید و دلارها را به جای کمک به گردشگری کشور در خارج از کشور خرج کنید ، ولی نمی توانید خودرو خریداری کنید باید عوارض و مالیات بالا بپردازید . به نظر من وقتی با اینچنین شرایطی مواجهیم ، بهترین کار این است که کمتر پول خود را به گرانفروشان و تمامیت خواهان بدهیم ، از خودرو خود بهتر و دقیقتر استفاده کنیم تا مستهلک و فرسوده نشود و تا حد امکان آن را تعویض نکنیم . مسئولان هم بنشینند و برای خود قوانین مختلف وضع کنند ، اصلاً مالیات کمک به اوگاندا را هم به قیمت خودرو اضافه کنند ، شما که نمی خواهید خودرو خود را تعویض کنید ...
  • هادی ۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    مــــــــــــــــــــــــــــرسی!!! اونور با حقوق یکسال بهترن ماشینو میخرن ما عمرمونو کار کنیم نمیتونیم یدونه هیوندا بخریم اکسنت باید ۵۰ یا نهایت ۶۰ تومن برسه دست مشتری چرا میشه بالای ۱۰۰؟؟؟ ... آخه چرا مجبور میکنی برم دنا بخرم که قابل مقایسه با اکسنت نیست؟؟ یه ماشین من درآوردی آشغال با کیفیت صفر
  • Irani ۱۵:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    باید یه طوری حقوق میلیونی دراد دیگه
  • ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    کاش دوبرابر بود! در یکی از این سایت ها زده بود قیمت خودروهای وارداتی رو من حساب کردم سه تا چهار برابر قیمت در اینجا فروخته می شود. لطفا مسولین بیشتر عنایت کنند. اگر نیز باشه با یک جستجوی ساده می شود قیمت خودرو ها درآورد که با چه قیمتی وارد میشن و به چه قیمتی به ملت فروخته میشن!!!!!!
  • کیوان ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    سودواردکننده رو هم اضافه کنید به۱۰۰تا۱۱۰درصداضافه برقیمت جهانی میشه ۱۵۰درصد که میشه همون ۲٫۵برابرکه قبلا گفته شد.
  • مهدی ۱۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    اینا نمیدونم چرا اینطوری هستن هزینه آدامس روزانشون رو هم روش میزارن اشاره به قیمت خودرویی که اون رقمای اخرش نشون از قیمت آدامس بود خدا ازتون نگذره
  • نریمان ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲
    چگونه نداره به راحتی......
  • ۰۶:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    چگونه فیشهای حقوقی مدیران در ایران ۱۰۰ برابر می شود؟ این هم همان گونه .

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =