ایکس-۳۷بی

هواپیمای فضایی بدون‌سرنشین خورشیدی «ایکس-۳۷بی» (X-37B) در ششمین ماموریت خود پس از ۹۰۸ روز پرواز در مدار با موفقیت به زمین نشست.

به گزارش یورونیوز این هواپیمای فضایی خورشیدی ارتش آمریکا اوایل روز شنبه در مرکز فضایی کندی ناسا فرود آمد. ماموریت پیشین این هواپیمای فضایی ۷۸۰روز به طول انجامیده بود. جیم چیلتون، معاون‌ارشد برنامه‌های فضایی شرکت بوئینگ گفت ششمین ماموریت هواپیمای فضایی«ایکس-۳۷بی» پیچیده‌ترین ماموریت این هواپیمای فضایی بود.

او همچنین افزود: هواپیمای فضایی«ایکس-۳۷بی» از نخستین پرتاب در سال ۲۰۱۰، رکوردها را شکسته و توانایی‌های بی‌نظیری را برای آزمایش‌های سریع و به‌کارگیری فناوری‌های فضایی جدید برای آمریکا فراهم کرده است.

درباره پروژه اخیر نیروی فضایی آمریکا

هواپیمای فضایی «ایکس-۳۷بی» یک ماژول سرویس‌دهی داشت که برای نخستین‌بار در ماموریت این هواپیمای فضایی استفاده شد و کارکردهای جدیدی را نشان داد. این هواپیمای فضایی در ششمین ماموریت خود، ماهواره «فالکون‌ست-۸» را که توسط دانشجویان آکادمی نیروی هوایی آمریکا طراحی و ساخته شده بود، با خود حمل کرد.

این ماهواره که در ماه اکتبر ۲۰۲۱ مستقر شد، همچنان در مدار باقی‌ مانده است. بررسی اثر تشعشعات فضایی بر دانه‌های گیاهان از دیگر آزمایش‌های انجام شده در جریان این ماموریت بود. ژنرال

چنس سالتزمن، رئیس عملیات فضایی نیروی فضایی آمریکا گفت: «این ماموریت تمرکز نیروی فضایی بر همکاری در کاوش‌های فضایی و گسترش دسترسی کم‌هزینه به فضا را برای شرکای ما در داخل و خارج از نیروی هوایی نشان می‌دهد.»

هواپیمای فضایی بدون سرنشین خورشیدی «ایکس-۳۷بی» درحال‌حاضر با بیش‌از یک‌میلیارد و ۳۰۰ میلیون مایل پرواز، در مجموع ۳ هزار و ۷۷۴ روز را در فضا سپری کرده است.

هزینه تاسیس نیروی فضایی آمریکا در بخشی از بودجه ۱.۴ هزار میلیارد دلاری دولت از جمله بودجه پنتاگون، پیش‌بینی شده است.

تاسیس نیروی فضایی آمریکا گرچه از سوی ترامپ بعنوان یک موفقیت بزرگ ارزیابی شده است اما فرماندهان نظامی آمریکا آن را همچون تاییدی بر ضرورت سازماندهی بهتر و کارآمدتر دفاع از منافع آمریکا در فضا به‌ویژه در حوزه ماهواره‌هایی که برای ناوبری و نظارت مورداستفاده قرار می‌گیرند، ارزیابی می‌کنند.

نیروی فضایی آمریکا برنامه‌ای برای فرستادن نیروهای رزمی به فضا ندارد و برای این هدف طراحی نشده است.

پنتاگون در گزارشی طی ماه فوریه گذشته گفته بود چین و روسیه تلاش‌های مهمی برای توسعه فعالیت‌هایشان در فضا در دستور کار دارند و می‌توانند ماهواره‌های آمریکا و متحدانش را در فضا با اختلال مواجه یا در یک بحران و درگیری آنها را نابود کنند.

در این گزارش همچنین آمده است ایالات‌متحده برای آزادی عمل در فضا با چالش‌های جدی و روبه رشد مواجه است.

نیروی فضایی آمریکا ابتدا با حدود ۲۰۰ نیرو تشکیل می‌شود و بودجه سال اول (در سال ۲۰۲۰) ۴۰ میلیون دلار است. ارتش آمریکا شامل پنج شاخه نظامی ازجمله نیروی زمینی، نیروی هوایی، نیروی دریایی، تفنگداران دریایی و گارد ساحلی است و این نیروی فضایی جدید از زیرمجموعه‌های نیروی هوایی آمریکا خواهد بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =