کی‌تی‌ام ۹۹۰RCR

کمپانی کی‌تی‌ام، اسپرت‌بایک جسور جدید خود را با قیمت ۱۸ هزار و ۵۶۰ یورو به‌فروش می‌رساند و پیش‌فروش آن از ابتدای سال جاری میلادی آغاز شده است.

کی‌تی‌ام در دنیای پرهیجان موتورسیکلت، همواره جایگاه خاصی داشته است. این کمپانی صاحب‌نام اتریشی که محصولات سبک‌وزن با بهترین توان و گشتاور ارائه می‌دهد، توانسته در بخش فنی زبان‌زد باشد. اواخر سال ۲۰۲۴ میلادی کی‌تی‌ام از تولید اسپرت‌بایک جدیدش خبر داد. در ابتدای سال جاری میلادی بود که این شرکت اسپرت‌بایک جدیدش را با نام ۹۹۰RCR معرفی کرد. مجلات معتبر موتورسیکلت این اسپرت‌بایک تازه‌نفس اتریشی را جزو بهترین مدل‌های اسپرت‌ سال قرار داده‌اند.

طراحی منحصربه‌فرد کی‌تی‌ام

در طراحی اسپرت‌بایک‌های جذاب، همواره سعی می‌شود از احجام اغراق‌شده به همراه فلاپ‌های یکپارچه بهره گرفته شود. از آن‌جا که طراحی محصولات کی‌تی‌ام سبک خاص خود را دارند، با نگاهی به پروفیل بدنه ۹۹۰RCR شاهد طراحی نوین به‌سبک این کمپانی صاحب‌نام اتریشی هستیم. در این اسپرت‌بایک پوزه با انحنای نسبتا زیادی طراحی شده تا حجم خاص باک، فلاپ‌های یکپارچه، فلاپ تیز حجیم عقب و طراحی اگزوز متمایل، حس هیجان بیشتری به راکب القا کند. این ویژگی‌ها کاراکتر اسپرت و نافذی به ۹۹۰RCR می‌بخشد.

در نمای جلو، شاهد طراحی آشنای کی‌تی‌ام یعنی چراغ ذوزنقه‌ای‌شکلی هستیم که داخل آن چراغ لیزری تعبیه شده است. همچنین فرمت خاص پوزه، انحنای شیشه و اسپویلر فیبرکربنی (که مشابه ب‌ام‌و S۱۰۰۰RR و دوکاتی پانیگال است)، چهره تهاجمی و جسورانه‌ای از این اسپرت‌بایک به‌نمایش گذاشته است. البته دیگر خبری از LED های معروف به سبک کی‌تی‌ام نیست و LED نواری زیر چراغ جلو تعبیه شده است که نمای مدرنی ایجاد می‌کند.

سوپربایک «کی‌تی‌ام» چه ویژگی‌های خاصی دارد؟

به‌لطف فرمت آیرودینامیکی بدنه، استفاده از سطوح منحنی، پوزه متمایل و خطوط تیز روی پوزه و همچنین فلاپ عقب، ضریب درگ برای این اسپرت‌بایک عدد ۰.۳۱ است. این ضریب درگ به‌معنای بهبود نیروی آیرودینامیکی در سرعت‌های بالاست.

در نمای عقب، فلاپ حجیم تیز در بالاترین بخش تعبیه شده و چراغ LED عمودی روی گلگیر عقب، نمای زیبایی به کی‌تی‌ام ۹۹۰RCR بخشیده است. هرچند که فاصله نسبتا زیاد گلگیر عقب با تایر هیجان را به‌اوج خود می‌رساند.

سوپربایک «کی‌تی‌ام» چه ویژگی‌های خاصی دارد؟


سطح بالای ارگونومی و راحتی

به‌لطف فاصله محوری ۱۴۸۱ میلی‌متری، ارتفاع صندلی این اسپرت‌بایک در فاصله ۸۴۰ میلی‌متری قرار گرفته که این مهم در کنار زاویه ۲۵.۲ درجه‌ای قرارگیری بدن راکب نسبت به موتورسیکلت، بالاترین سطح راحتی را در زمان سوار و پیاده شدن به‌راکب هدیه می‌دهد. ناگفته نماند که کلاستر ۵ اینچی TFT به‌منظور نمایش اطلاعاتی مثل: سرعت، دور موتور، مسافت طی‌شده، میزان مصرف سوخت، چراغ چک، چراغ علائم خرابی و کامپیوتر سفری تعبیه شده است.

سازه بدنه جدید به سبک کی‌تی‌ام

کی‌تی‌ام به سبک‌سازی محصولات اسپرتش معروف است. بر این اساس در این اسپرت‌بایک از آلومینیوم در فریم جلو و عقب و از فولاد فوق‌سبک در سازه اصلی شاسی بهره گرفته شده است. براساس گفته کی‌تی‌ام، این سازه نسبت به‌سازه‌های قبلی حدود ۷ درصد سبک‌سازی را امکان‌پذیر کرده است. بر این اساس و با در نظر گرفتن باک ۱۴.۸ لیتری پر از بنزین، مجموع وزن این اسپرت‌بایک به ۱۷۹ کیلوگرم می‌رسد. این عدد برای چنین اسپرت‌بایکی بی‌نظیر است؛ هرچند که بهره‌گیری از آلومینیوم در ساخت بلوکه سیلندر نیز در این امر بسیار اثرگذار بوده است. بر این اساس نسبت قدرت به‌وزن در این اسپرت‌بایک به ۰.۷۱ اسب‌بخار بر هر کیلوگرم می‌رسد که بهترین نسبت قدرت به‌وزن در این کلاس به‌شمار می‌رود.

سوپربایک «کی‌تی‌ام» چه ویژگی‌های خاصی دارد؟

قلب تپنده پرتوان با غرش مهیج

اسپرت‌بایک ۹۹۰RCR با پسوند R به‌معنای مسابقه (Race) عرضه می‌شود؛ اما مجوز تردد در خیابان‌ها را هم دارد. بر این اساس کمپانی کی‌تی‌ام قدرت و گشتاور بالایی را در اختیار راکب این اسپرت‌بایک قرار می‌دهد. مهندسان کمپانی کی‌تی‌ام با استفاده از پیشرانه ۲ سیلندر یا پارلل-تویین موسوم به LC۸c به‌حجم ۹۴۷ سی‌سی با ساختار اتمسفریک، توان و گشتاور بالایی را فراهم آورده‌اند.

این پیشرانه به‌لطف طراحی ۴ سوپاپ به‌ازای هر سیلندر (درمجموع ۸ سوپاپ) با مکانیزم دو میل‌سوپاپ‌رو DOHC و همچنین طراحی منحصربه‌فرد سیستم تایمینگ متغیر سوپاپ‌ها می‌تواند قدرت و گشتاور بالایی را فراهم آورد. کی‌تی‌ام در طراحی موتورهای بنزینی همواره توانسته برتری خود را ثابت کند. به‌لطف ویژگی‌های فنی مانند کاهش اتاق احتراق و بهینه‌سازی آن و رسیدن به‌نسبت تراکم ۱۱.۵ به یک، طراحی سیستم هوشمند تایمینگ متغیر سوپاپ‌ها، استفاده از سیستم سوخت‌رسانی انژکتوری و طراحی دو انژکتوری روی دریچه‌گاز، این پیشرانه می‌تواند قدرت و گشتاور بالایی فراهم کند.

بر این اساس حداکثر توان خروجی از موتور پارالل-تویین کی‌تی‌ام ۹۹۰RCR به ۱۲۶ اسب‌بخار قدرت روی ۱۰ هزار و ۳۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر گشتاور خروجی از آن به ۱۰۳ نیوتون‌متر در ۷ هزار آرپی‌ام می‌رسد. هرچند که طبق گفته کی‌تی‌ام با استفاده از سوخت بنزین دارای اکتان ۹۰ چنین قدرت و گشتاوری فراهم می‌شود. جالب است بدانید که این پیشرانه آب-هوا خنک و دارای واترپمپ (پمپ آب) نسل جدید بوده تا خنک‌کاری آن بهبود پیدا کند. این امر منجر به‌کاهش تنش حرارتی در این موتور می‌شود.

ناگفته نماند که آلیاژ مورد استفاده در پیشرانه، آلومینیوم بوده و سرسیلندر و بلوک سیلندر هر دو از آلیاژ آلومینیوم ساخته شده که همین مساله سبب کاهش وزن و افزایش راندمان موتور می‌شود.

از سوی دیگر مکانیزم تایمینگ متغیر سوپاپ‌ها مشابه سیستمی است که در پیشرانه‌های ب‌ام‌و قرار دارد. در این سیستم دو چرخ‌دنده تعبیه شده تا با میل واسط میان دو میل‌سوپاپ و با کنترل فشار هیدرومکانیکی، زمان باز و بسته بودن سوپاپ‌ها متغیر باشد.

همچنین از یک زنجیرتایم نسل جدید (دارای ساختار اورینگ) در این اسپرت‌بایک استفاده شده که صدای پیشرانه را کاهش می‌دهد. یک گیربکس ۶ سرعته دنده‌ثابت با مکانیزم تسریع تعویض دنده نیز در این اسپرت‌بایک تعبیه شده که به‌لطف طراحی سیستم هیدرومکانیکی، قدرت و گشتاور را به‌کمک زنجیر X رینگ به‌چرخ عقب منتقل می‌کند.

جالب است بدانید که تعویض دنده‌ها به‌لطف ساختار مکانیکی-هیدرولیکی، در کم‌ترین زمان ممکن صورت گرفته و تعویض دنده، بسیار نرم و بدون هرگونه کوبش و ضربه‌ انجام می‌شود. این موضوع سبب می‌شود شتاب ۹۹۰RCR هم بهبود پیدا کند.

ناگفته نماند که اگزوز سفارشی تیتانیومی آکراپوویچ روی این اسپرت‌بایک تعبیه شده تا راندمان و گشتاور بالایی فراهم شود. همچنین صدای خروجی از اگزوز بسیار مهیج است. با وجود وزن ۱۷۹ کیلوگرمی این اسپرت‌بایک، تنها ۳.۳ ثانیه زمان نیاز است تا از حالت سکون به‌سرعت ۱۰۰ کیلومتر برساعت دست یابد و حداکثر سرعت رسمی آن به ۲۶۵ کیلومتر برساعت محدود شده است. همین ویژگی‌های کی‌تی‌ام ۹۹۰RCR سبب شده است این اسپرت‌بایک در فهرست سریع‌ترین موتورسیکلت‌های اسپرت جهان قرار گیرد.

سوپربایک «کی‌تی‌ام» چه ویژگی‌های خاصی دارد؟

کیفیت سواری، عملکرد هندلینگ

به‌کمک مهندسی دایکستینگ مبتنی بر متریال آلومینیوم، مهندسان کی‌تی‌ام برای این اسپرت‌بایک جسور اتریشی رینگ‌های آلومینیومی دایکستینگ درنظر گرفته‌اند. بر این اساس دو دامپر قابل تنظیم هیدرولیکی تلسکوپی به‌قطر ۳۸ میلی‌متر و با قابلیت تنظیم حداکثر تا ۱۲۵ میلی‌متر در جلو و یک دامپر هیدروپنوماتیکی به‌قطر ۱۵۵ میلی‌متر و دارای فنر پیچشی با ساختار مونوشوک و قابلیت تنظیم حداکثر تا ۱۴۰ میلی‌متر در عقب این اسپرت‌بایک تعبیه شده است.

این سیستم منجر به‌ایجاد سواری نرم و باکیفیتی می‌شود. همچنین تایر ۷۰/۱۳۰ با رینگ ۱۷ اینچی آلومینیومی در جلو و تایر ۵۵/۲۰۰ با رینگ ۱۷ اینچی در عقب در بهبود سواری این اسپرت‌بایک نقش بسیار موثری دارد.

ناگفته نماند که تایرها سفارشی کمپانی میشلن از نوع Power GP است. از نظر هندلینگ، کی‌تی‌ام ۹۹۰RCR به‌لطف توزیع وزن مناسب‌تر، مرکز ثقل نسبتا پایین و فرم هندسی فرمان، در حالت بیش‌فرمانی قرار دارد. این اسپرت‌بایک از نظر ایمنی در محور جلو دارای دو دیسک خنک‌شونده سوراخ‌دار به‌قطر ۳۲۰ میلی‌متر با کالیپر ۴ پیستونه سفارشی کمپانی برمبو و در محور عقب دارای تک‌دیسک خنک‌شونده سوراخ‌دار به‌قطر ۲۴۰ میلی‌متر با کالیپر دو پیستونه است. همچنین به‌لطف نصب سیستم ترمز ضدقفل ABS ایمنی بالایی به‌راکب این اسپرت‌بایک هدیه می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 0 =