کد خبر: 201532
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲

تنها شرکت دو ستاره در رتبه‌بندی خدمات پس از فروش ماموت‌دیزل است که رتبه دوم را از آن خود کرد

به گزارش اخبار خودرو ، ارزیابی خدمات پس از فروش خودروهای سنگین در سال ۹۵ بین ۱۸ شرکت تولیدکننده خودرو و یک شرکت‌ واردکننده انجام شده، این در حالی است که این تعداد در سال ۹۴ به ترتیب ۱۶ و یک شرکت بود.

در ارزیابی سال جاری شرکت‌های ارس‌خودرودیزل، آذهایتکس، آریادیزل‌موتور، آرین‌دیزل، آکیا‌خودرو، بهمن‌دیزل، پیشروشتاب، تیراژدیزل، خدمات فنی رنا، زامیاد، سایپایدک، ستاره نیک‌آریا، سروش‌دیزل مبنا، سیباموتور، عقاب‌افشان، کاریزان خودرو، گواه، ماد خودرودیزل و ماموت‌دیزل با محصولات و خدماتی شامل آمیکو، خودروهای تجاری ماز و مان، خودروهای تجاری رنوتراکس، خودروهای تجاری نیمه‌سنگین جک، اتوهایگر و هس، کامیونت‌های ایسوزو، محصولات تولیدی پیشرودیزل، خودروهای تجاری BEIBEN، محصولات تولیدی سایپادیزل، محصولات تولیدی سنگین زامیاد، وانت نیسان زامیاد، ون دلیکا و ایستانا و اتوبوس کینگ‌لانگ، کامیونت‌های هیوندای، کشنده فاو، اتوبوس‌های اسکانیا، محصولات تولیدی کاریزان خودرو، محصولات تولیدی ایران‌خودرودیزل، خودروهای تجاری سنگین جک و خودروهای تجاری اسکانیا شرکت کرده‌اند.

[caption id="attachment_201534" align="aligncenter" width="700"]کیفیت خدمات  18 تولیدکننده و یک واردکننده خودروهای سنگین ارزیابی شد کیفیت خدمات ۱۸ تولیدکننده و یک واردکننده خودروهای سنگین ارزیابی شد[/caption]

رشد قابل‌توجه امتیاز نمایندگی‌های مجاز در سال ۱۳۹۵ تعداد ۱۹ شرکت عرضه‌کننده خودروهای سنگین و تعداد ۵۰۱ نمایندگی مجاز سنگین اعم از تولیدکننده و واردکننده مورد ارزیابی قرار گرفتند. امتیاز نهایی خدمات پس از فروش خودروهای سنگین در سال ۹۵ معادل ۶۳٫۲ درصد بوده است.

نتایج ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که امتیاز نمایندگی‌های مجاز شرکت‌های عرضه‌کننده خودروی سنگین در سال ۱۳۹۵ معادل ۶۴٫۷ درصد بوده که نسبت به سال ۱۳۹۴ با رشد قابل‌توجهی همراه بوده است. البته یک شرکت در حوزه خدمات پس از فروش خودروهای سنگین در ارزیابی سال ۱۳۹۵ حائز رتبه ۴ بوده‌اند.

مباحث مورد ارزیابی ارزیابی شرکت‌های عرضه‌کننده خودروهای سنگین در ۵ بخش شامل وضعیت سیستم‌ خدمات پس از فروش، وضعیت تعمیرگاه‌های مجاز، رضایتمندی مشتریان، کارایی نمایندگی‌ها (تعمیر خودرو درزمان متعارف) و رضایت نمایندگی‌های مجاز از شرکت عرضه‌کننده خودرو (DSI) انجام شده است.

نتیجه کلی از این ارزیابی‌ها برای عرضه‌کنندگان خودروهای سنگین در سال ۹۵ به ترتیب ۵۸٫۶، ۶۴٫۷، ۶۷٫۵، ۶۸٫۴ و ۷۰ بوده است. این در حالی است که این ارقام در سال ۹۵ در پنج مختلف به ترتیب ۵۵٫۹، ۵۲٫۵، ۶۵٫۳، ۶۸٫۹ و ۷۱٫۳ را نشان می‌دادند. در شرایط کلی خدمات پس از فروش سنگین‌سازان در بخش‌های وضعیت سیستم خدمات پس از فروش، وضعیت تعمیرگاه‌های مجاز و رضایتمندی مشتریان با رشد همراه بوده و در دو بخش کارایی نمایندگی‌ها و رضایت نمایندگی‌های مجاز از شرکت عرضه‌کننده خودرو با افت همراه بوده است.

انطباق با آیین‌نامه حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو در ارزیابی خدمات پس از فروش خودروهای سنگین، همچنین میزان انطباق ۱۹ شرکت خودروسازی سنگین با الزامات آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو سنجیده شده است و شرکت‌ها در سه بازه تطبیقی خیلی‌ زیاد، زیاد و نسبتا منطبق قرار گرفته‌اند.

در میان این خودروسازان، شرکت سایپایدک (زامیاد) توانسته است بیشترین میزان انطباق با قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان را به خود اختصاص دهد و تنها شرکتی است که در بازه انطباق خیلی زیاد قرار دارد.

در گروه انطباق زیاد نیز شرکت‌های ماموت‌دیزل، گواه، سیباموتور، آریادیزل، عقاب‌افشان، ارس‌خودرودیزل، خدمات فنی رنا و بهمن دیزل دیده می‌شوند.

همچنین شرکت‌های پیشروشتاب، آذهایتکس، آرین‌دیزل پایا، زامیاد (سنگین)، سروش‌دیزل مبنا، اسنایدک و کاریزان خودرو در دسته‌بندی نسبتا منطبق قرار گرفته‌اند.

مقایسه وضعیت نظام مدیریتی به منظور مقایسه وضعیت نظام مدیریتی، خودروسازان به دو بخش شرکت‌هایی با بیش از ۱۲ نمایندگی‌ و شرکت‌هایی با کمتر از ۱۲ نمایندگی تقسیم‌بندی شده‌اند.

شرکت‌های سایپایدک (زامیاد)، ماموت‌دیزل، گواه، سیباموتور، آریا‌دیزل، عقاب‌افشان، ارس‌خودرودیزل، خدمات فنی رنا، بهمن‌دیزل، آذهایتکس، آرین‌دیزل، زامیاد (سنگین) و کاریزان خودرو در دسته شرکت‌های بیش از ۱۲ نمایندگی‌ به ترتیب امتیاز‌های ۸۶، ۷۳، ۷۲، ۶۸، ۶۷، ۶۶، ۶۴، ۶۴، ۶۲، ۵۷، ۵۶٫۵، ۵۶٫۲ و ۴۱ را کسب کردند.

همچنین در بخش شرکت‌های دارای کمتر از ۱۲ نمایندگی سه شرکت پیشروشتاب، سروش‌دیزل‌مبنا و اسنا یدک امتیازهای ۵۹، ۵۵ و ۴۶ را به خود اختصاص دادند. متوسط صنعت خودروسازان سنگین در این بخش در سال ۹۵ معادل ۵۷ و در سال ۹۴ معادل ۵۶ بوده است که یک درصد افزایش را نشان می‌دهد.

نمایندگی‌های مجاز مقایسه وضعیت نمایندگی‌های مجاز شرکت‌های ماموت‌دیزل، سایپایدک (زامیاد)،‌ آذهایتکس، گواه، زامیاد (سنگین)، آریادیزل، خدمات فنی رنا، عقاب‌افشان، آرین‌دیزل، سیباموتور، کاریزان خودرو، بهمن و ارس‌خودرودیزل به ترتیب در گروه شرکت‌هایی با بیش از ۱۲ نمایندگی به ترتیب ۷۹، ۷۲، ۶۷، ۶۵، ۶۳، ۶۲، ۶۰، ۵۷٫۴، ۵۶٫۹، ۵۶، ۵۴، ۵۴ و ۴۵ را به دست آوردند و سه شرکت سروش‌دیزل مبنا، پیشروشتاب و اسنایدک نیز با امتیازهای ۶۱، ۵۱ و ۴۴ در بخش شرکت‌هایی با کمتر از ۱۲ نمایندگی قرار گرفتند. متوسط امتیاز صنعت سنگین در این بخش در سال ۱۳۹۵، ۶۵ است. این رقم در سال ۹۴ به ۵۳ می‌رسید که ۱۲ درصد رشد را نشان می‌دهد.

مقایسه امتیاز نتایج تلفیقی مقایسه امتیاز نتایج تلفیقی رضایتمندی مشتریان (ادراکی و عملکردی) نشان می‌دهد که خودروسازان سنگین در بخش شرکت‌هایی با بیش از ۱۲ نمایندگی شامل شرکت‌های ماموت‌دیزل، عقاب‌افشان، بهمن‌دیزل، زامیاد (سنگین)، آذهایتکس، ارس‌خودرودیزل، آریادیزل، خدمات فنی رنا، گواه، آرین‌دیزل، سایپایدک (زامیاد)، سیباموتور و کاریزان‌خودرو به ترتیب امتیاز ۷۳٫۴، ۷۱٫۳، ۷۱٫۲، ۷۰٫۲،۶۹٫۶، ۶۹٫۵، ۶۹٫۳، ۶۸٫۶، ۶۵، ۶۴٫۷، ۶۴٫۵ و ۶۴٫۳ را به دست آورده‌اند. همچنین سه شرکت سروش‌دیزل مبنا، اسنا یدک و پیشروشتاب نیز به عنوان شرکت‌هایی با بیش از ۱۲ نمایندگی در این بخش ۷۵٫۶، ۷۰٫۲ و ۶۰٫۵ امتیاز کسب کرده‌اند. در مجموع متوسط صنعت سنگین در این بخش در سال ۹۴ معادل ۶۵٫۳ بوده است که نسبت به سال ۹۵ با ۴٫۷درصد رشد به ۷۰ درصد در سال ۹۵ رسیده است.

رتبه‌بندی خودروسازان سنگین خودروسازان سنگین در ارزیابی خدمات پس از فروش در چهار رتبه دسته‌بندی می‌شوند. رتبه اول با گرید سه ستاره به شرکت‌هایی تعلق می‌گیرد که حداقل ۸۰ درصد نتیجه عملکرد، ۹۰ درصد امتیاز توسعه شبکه و حداقل ۷۵ درصد ضریب خدمت را کسب کرده‌ باشند.

رتبه دوم با گرید دو ستاره نیز برای شرکت‌هایی که نتیجه‌ عملکرد و ضریب خدمت آن‌ها به ترتیب ۷۰ و ۵۰ درصد باشد. همچنین برای کسب رتبه سوم با گرید یک ستاره شرکت‌ها باید بتوانند نتیجه عملکرد خود را به حداقل ۵۵ درصد برسانند. رتبه چهارم (بدون ستاره) نیز برای شرکت‌هایی خواهد بود که نتیجه عملکردی آن‌ها کمتر از ۵۵ درصد باشد.

در این رتبه‌بندی ۶درصد از شرکت‌های خودروسازی سنگین در رتبه دوم و ۶ درصد از آن‌ها نیز در رتبه چهارم قرار گرفتند که هر یک از آن‌ها شامل یک خودروساز می‌شود.

همچنین ۸۸ درصد این خودروسازان موفق به کسب رتبه سوم شده‌اند ۱۴ شرکت را دربرمی‌گیرد. این در حالی است که هیچ‌یک از خودروسازان نتوانسته‌اند رتبه اول را به خود اختصاص دهند.

شرکت‌های ماموت‌دیزل، سایپایدک (زامیاد)، گواه، عقاب‌افشان، آریادیزل، خدمات فنی رنا، سیباموتور، بهمن‌دیزل، آذهایتکس، ارس‌خودرودیزل، زامیاد (سنگین)، آرین‌دیزل پایان و کاریزان خودرو در میان شرکت‌های دارای بیش از ۱۲ نمایندگی مجاز رتبه‌های دوم تا چهارم را کسب‌ کرده‌اند. تنها شرکت دو ستاره این بخش ماموت‌دیزل بوده که توانسته‌ است رتبه دوم را از آن خود کند و شرکت کاریزان‌خودرو که موفق به کسب هیچ ستاره‌ای نشده، در رتبه چهارم قرار گرفته است.

دیگر شرکت‌ها نیز در جایگاه سوم قرار گرفتند. سه شرکت سروش‌دیزل مبنا، پیشروشتاب و اسنایدک نیز در جمع شرکت‌های دارای کمتر از ۱۲ نمایندگی مجاز با یک ستاره جایگاه سوم این رتبه‌بندی را به خود اختصاص دادند.

لازم به ذکر است که شرکت‌های تیراژدیزل، آکیاخودرو و ماد‌خودرودیزل در این ارزیابی بدون رتبه باقی ماندند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 2 =