بازار خودرو ایران

فعالان سه‌بازار خودرو، بورس و ارز چشم‌انتظار دوران پس از انتخابات هستند و وقایع بازار طی روزها و هفته‌های گذشته تا حدی موید این امر است. تا جایی که حتی خودروهای داخلی نیز تا روز قبل از انتخابات با افزایش قیمت مواجه بودند.

به گزارش «اخبار خودرو»،فعالان سه‌بازار خودرو، بورس و ارز چشم‌انتظار دوران پس از انتخابات هستند و وقایع بازار طی روزها و هفته‌های گذشته تا حدی موید این امر است. تا جایی که حتی خودروهای داخلی نیز تا روز قبل از انتخابات با افزایش قیمت مواجه بودند.
البته طی روزهای اخیر بازار خودرو همچنان با رکود معاملاتی سنگین‌ دست‌وپنجه نرم کرده و این ناشی از تقابل تحلیل‌ها در دو سمت عرضه و تقاضا به‌خاطر نحوه اثرگذاری متغیرهای بیرونی بر نبض قیمت‌هاست. در بازار سهام نیز سرمایه‌گذاران در انتظار اتخاذ تصمیم درست و به‌جا درپی شفافیت رویدادهای سیاسی و اقتصادی هستند. همچنین در هفته چهارم معاملات در بازار ارز، تقاضایی ثبت نشد که به‌نظر می‌رسد منشأ این رویداد، انتظار خریداران تا مشخص شدن نتیجه انتخابات است.
همان‌طور که پیش از این نیز به‌آن اشاره شد، بازار خودرو روزهای بی‌رونقی را از لحاظ خرید و فروش تجربه می‌کند و البته این اتفاق جدیدی نیست و معمولا هفته‌های قبل از انتخابات، دوران انتظار بازارها به‌خصوص بازار خودرو است. امسال نیز شاهد چنین جوی بودیم؛ به‌نحوی که بسیاری از شهروندان، از خرید و فروش خودرو منصرف شده و آن را به‌بعد از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری موکول کردند. درواقع تصور مردم این است که واکنش بازار به‌نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری متفاوت خواهد بود و به‌همین دلیل احتمال افت و خیزقیمت در این بخش وجود دارد.
با توجه به‌مواضع کاندیداهای ریاست جمهوری درباره برجام، کسانی از شانس بالاتری برای برنده شدن برخوردارند که مخالفت خاصی با اصل برجام نداشته باشند و بیش‌تر درمورد روش اجرا و مدل مذاکرات با طرف‌های خارجی اظهار نظر کنند. بنابراین درصورت برنده شدن هر کدام از کاندیداها، برجام شانس زیادی برای احیا خواهد داشت. تنها ممکن است در ادامه، احیای آن کمی به‌عقب افتاده یا بالعکس برای دریافت نتیجه به‌گفت‌وگوها سرعت داده شود یا درنهایت در همین مدار فعلی پیش برود. البته تصور کلی شهروندان این است که اگر کاندیدای منتسب به‌جناح حساس به‌برجام رای بیاورد، مذاکرات به‌کُندی پیش خواهد رفت و امکان دارد حصول نتیجه به‌بعد از تشکیل دولت سیزدهم موکول شود. دراین صورت احتمالا با رشد موقت انتظارات تورمی و قیمت ارز مواجه خواهیم شد. بنابراین بازار خودرو نیز متاثر از این اتفاقات با صعود قیمت روبه‌رو می‌شود.
گفتنی است این اتفاق بارها به‌خصوص طی سه‌سال گذشته رخ داده؛ به‌نحوی که با نوسان انتظارات تورمی و قیمت ارز، منحنی قیمت در بازار خودرو نیز بالا و پایین شده است. درواقع رویدادهای سیاسی همواره نقش مهمی در افت و خیز انتظارات تورمی و وضعیت بازارها داشته و از طرفی طی هفته‌های اخیر، خودروسازان با افت تولید محصولات پر تیراژشان مواجه شده‌اند و این نیز از دلایل رکود بازار خودرو بوده است. بنابراین اگر این روند ادامه داشته باشد، بازار افزایش قیمت قابل‌توجهی را به‌خود خواهد دید.
اما بازار خودرو طی روزهای گذشته با وجود رکود معاملات، شاهد افزایش قیمت محصولات مختلف بود که این امر درکنار آنچه درمورد تیراژ تولید گفته شد، می‌تواند تا حدی متاثر از افزایش بهای ارز نیز باشد. طبق اخبار رسیده از بازار، درحال حاضر پژو پارس در مدل LX قیمتی برابر با ۲۷۸میلیون‌تومان دارد که از افزایش چهارمیلیون‌تومانی بهای این خودرو در روزهای اخیر خبر می‌دهد. همچنین برای پژو ۲۰۶ تیپ ۲ نیز تا ۲۱۴ میلیون‌تومان هم قیمت پیشنهاد می‌شود؛ هرچند پیشنهادهای کمتر نیز به‌چشم می‌خورد. این خودرو درمقایسه با هفته گذشته بیش از شش‌میلیون تومان رشد قیمت داشته است. از بازار مدل صندوق‌دار ۲۰۶ نیز خبر می‌رسد بهای این خودرو تا مرز ۲۶۰ میلیون‌تومان هم پیش رفته که نشان از صعود بیش از پنج‌میلیون‌تومانی نرخ این مدل دارد. درمورد پژو ۲۰۶ تیپ ۵ نیز فعالان بازار از صعود قیمت این خودرو تا ۲۶۵میلیون‌تومان خبر می‌دهند و این محصول نیز چیزی حدود پنج‌میلیون‌تومان رشد بها را تجربه کرده است.
اما برای خرید پژو ۲۰۷ اتومات، چیزی حدود ۳۹۰میلیون‌تومان باید هزینه کرد و حال آن‌که مدل دنده‌ای آن را می‌توان تا ۲۸۰ میلیون‌تومان نیز خریداری کرد. سری هم به‌بازار سمند و پژو ۴۰۵ بزنیم. طبق اطلاعات رسیده از بازار، برای سمند درمدل EF۷ قیمتی برابر با ۲۲۰میلیون‌تومان هم پیشنهاد می‌شود و برای خرید پژو ۴۰۵نیز باید دو، سه‌میلیون‌تومان بیش‌تر هزینه کرد. اما رانا نیز با افزایش قیمت در بازار مواجه شده؛ چه‌آن‌که برای خرید آن ۲۳۵ میلیون‌تومان نیاز است. همچنین برای خرید دنا درمدل معمولی هم باید ۲۷۵ میلیون‌تومان هزینه کرد و این درحالی است که قیمت مدل پلاس و غیراتوماتیک این محصول به ۳۵۵ میلیون‌تومان رسیده است. اگر هم مشتری دنا پلاس توربوشارژ اتومات هستید، باید چیزی حدود ۴۳۰میلیون‌تومان برای آن کنار بگذارید.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =