کد خبر: 254118
تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۵
حسین نظریان

حسین نظریان در سرمقاله روز " شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ " روزنامه دنیای خودرو، به موضوع « فاصله صنعت‌خودرو ایران با خودروسازان مطرح جهان» پرداخت.

رئیس شورای سیاستگزاری روزنامه «دنیای خودرو» در این باره نوشت:

نمایشگاه بین‌المللی خودرو شانگهای که دیروز پایان یافت یکی از خاص‌ترین نمایشگاه‌ها در عرصه نوآوری بود و درس‌های زیادی از آن می‌توان آموخت.

نخست‌این‌که چینی‌ها این اصل بدیهی که مدیریت دولتی نمی‌تواند مانند مدیریت بخش‌خصوصی پویا و کارآمد باشد را به‌چالش کشیده‌اند. هم‌اکنون صنعت‌خودرو آن کشور که عمدتا واحدهایش دولتی هستند با مدیران دولتی به‌این مرحله از پیشرفت رسیده‌اند که بدون اغراق می‌توان گفت کشورهای صاحب‌نام در صنعت‌خودرو جهان چه از آسیا چه از اروپا یا آمریکا در نمایشگاه شانگهای با شگفتی بسیار به‌پیشرفت آن‌ها می‌نگریستند. چینی‌ها بدون لحظه‌ای فرصت‌سوزی و یا غفلت در ارتقای تکنولوژی صنعت‌خودرو و نیز بهره‌گیری از هوش مصنوعی در طراحی و تولید خودروهای برقی آن هم با سفارش و سلیقه مشتری تلاش می‌کنند و نتایج زحمات خود را با پدیده‌های نوآورانه می‌بینند.

دوم این‌که چینی‌ها ثابت کرده‌اند که برعکس ما فرزند زمان خود هستند. آن‌ها هم مانند ما چند ده سال پیش با مونتاژ آغاز کردند اما با راهبرد توسعه‌گرا، مراحل مختلف توسعه صنعتی را پشت سر نهاده‌اند و هم‌اکنون یکی از پیشگامان صنعت‌خودرو جهان هستند. درحالی که دنیا با شتاب و سرعت هرچه بیشتر در صنعت‌خودرو به‌پیش می‌تازد ولی ما در مرحله مونتاژ متوقف شدیم و همچنان به‌واردات CKD و یا خودروهای CBU دل خوش کرده‌ایم و مدیران ما هم بیشتر به‌دنبال تحقق هدف‌های اقتصادی هستند تا دستیابی به‌اهداف توسعه صنعتی.

به‌سود مقطعی دل شاد دارند

امید ملتی بر باد دارند

در گسترش جهانی تولید خودروهای برقی بعضی از کشورها آن‌چنان جدی هستند که برای توقف خطوط تولید انواع خودرو با سوخت‌های فسیلی زمان کوتاه‌مدت تعیین و اعلام کردند؛ اما ما همچنان نگاهمان به‌گذشته بوده و از مونتاژ و واردات خودروهای حتی دست‌دوم نیز نمی‌توانیم دل بکنیم. چنانچه شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی هم کاری نوآورانه و ابداعی کرده باشند خودروسازان داخلی استفاده از آن را منوط به‌کسب اجازه از همکاران چینی خود می‌کنند که جای بسی شگفتی است!!

سوم این‌که اصولا مفهوم برپایی نمایشگاه این است که اگر شرکت‌های خودرویی کاری ابداعی و نوآورانه انجام دادند برای عرضه آن در نمایشگاه شرکت می‌کنند؛ بنابراین در نمایشگاهی چون شانگهای کمتر شرکتی را می‌دیدید که محصولی متمایز جهت عرضه نداشته باشند ولی در نمایشگاه خودرو ایران کمتر شرکتی را می‌بینید که پدیده یا محصولی نوآورانه را عرضه کنند و با همان محصولات قدیمی که حتی در خیابان‌ها نیز می‌توان آن‌ها را دید در نمایشگاه‌ها شرکت می‌کنند!

با عنایت به‌مفاهیم فوق درمی‌یابیم که فاصله صنعت‌خودرو ایران با خودروسازان مطرح جهان بسیار زیاد است و اگر به‌فکر چاره نباشیم به‌هیچ‌یک از اهداف توسعه صنعتی نخواهیم رسید.

فرجام سخن این‌که: صنعت‌خودرو جهان بسیار رقابتی شده که در آن تکنولوژی برتر حرف اول را می‌زند و مسئولان سیاست‌گزار صنعتی ما چنانچه بخواهند در عرصه رقابتی و فناورانه جایگاهی برای صنعت‌خودرو ایران متصور باشند باید فرزند زمان خود بوده و به‌صورت روزآمد سیاستی را تدوین و جهت اجرا ابلاغ کنند تا ما هم از این قافله پرشتاب بازنمانیم، والا فلا.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =