کد خبر: 254474
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷
سعید موتمنی

با گذشت بیش از دو ماه از آغاز سال جدید، بازار خودرو همچنان با رکودی عمیق دست‌وپنجه نرم می‌کند. نه خبری از خرید و فروش گسترده است و نه نوسانات قیمتی محسوسی را شاهد هستیم. از طرفی کاهش نرخ دلار نیز نتوانسته نقشی اساسی در بهبود اوضاع ایفا کند.

سعید موتمنی، کارشناس بازار خودرو به بیان نظرات خود در این خصوص پرداخت.

وضعیت فعلی بازار خودرو را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

بازار کاملا در رکود به‌سر می‌برد. خرید و فروشی صورت نمی‌گیرد و قیمت‌ها طی یکی دو هفته اخیر ثابت مانده‌اند. از سوی دیگر، با محدودیت عرضه از طرف شرکت‌های خودروساز داخلی، مونتاژی و حتی وارداتی مواجه هستیم.

کاهش نرخ دلار در هفته‌های اخیر چه تاثیری بر قیمت خودرو داشته است؟

در واقع، تنها تاثیر آن، ایجاد بلاتکلیفی بین خریدار و فروشنده بوده است. قیمت‌ها تغییر محسوسی نداشته‌اند. حتی در مواردی شاهد کاهش ۱۰ تا ۲۰ میلیون‌تومانی در قیمت برخی خودروها بودیم؛ اما این کاهش دوام نیاورده و طی یک هفته دوباره به قیمت قبلی بازگشته‌اند.

به نظر شما دلیل این عدم ثبات چیست؟

قیمت تمام‌شده خودرو بسیار بالاست. از یک طرف، با محدودیت عرضه مواجه‌ایم و از طرف دیگر، تعرفه‌های گمرکی بالایی داریم. در چنین شرایطی، طبیعتا مصرف‌کننده نهایی بیشترین ضرر را متحمل می‌شود. جالب این‌جاست که قیمت کارخانه‌ای بسیاری از خودروهای مونتاژی در سال جدید افزایش داشته؛ درحالی که کیفیت آن‌ها تفاوتی نکرده یا حتی پایین‌تر آمده است. مصرف‌کننده مجبور است هزینه برند را بپردازد، ولی محصولی بی‌کیفیت تحویل بگیرد.

آیا می‌توان گفت که در حال حاضر با حباب قیمتی در بازار خودرو مواجه‌ایم؟

وقتی قیمت کالای تمام‌شده بالاست، این به‌معنای حباب نیست. مثلا شرکتی که قبل از عید خودرویی وارداتی را با قیمت ۲ میلیارد و ۵۹۰ میلیون تومان فاکتور می‌کرد، حالا همان خودرو را ۴ میلیارد و ۵۹۰ میلیون‌تومان فاکتور می‌کند. این افزایش ناگهانی ۲ میلیارد تومانی از کجا آمده؟ قیمت جهانی این خودرو حدود یک‌میلیارد و ۹۰۰ تا ۲ میلیارد تومان است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =