رضا نیکزاد عضو هیات مدیره انجمن سی‌اِن‌جی کشور

مصرف سی‌اِن‌جی طی سال جاری متاثر از افت تولید خودروهای گازسوز و عدم‌توجه سیاستگزاران به بحث اقتصادی جایگاهداران به‌شدت کاهش یافته است. فروش سی‌اِن‌جی از حدود ۲۸ الی ۳۰ میلیون‌تومان در روز طی سال ۱۴۰۱ به‌حدود ۱۲ میلیون‌تومان در سال ۱۴۰۴ کاهش یافته است.

از همین رو رضا نیکزاد، عضو هیات‌مدیره انجمن سی‌اِن‌جی کشور به بیان نظرات خود دراین‌باره پرداخت.

در خردادماه سال جاری حق‌العمل جایگاه‌داران افزایش یافت. این موضوع چه زمانی اجرایی می‌شود؟

بعد از تصویب افزایش ۷۰ درصدی حق‌العمل جایگاه‌های سی‌اِن‌جی در ۲۸ خرداد امسال در هیات وزیران، شرکت پخش فرآورده‌های نفتی پیشنهاد داده که حق‌العمل جایگاه‌ها به‌صورت ۲ پله‌ای تعیین شود. هدف اصلی از این پیشنهاد کمک به وضعیت درآمدی جایگاه‌های کم‌فروش است. اما بهتر بود که این پیشنهاد جدای از مصوبه حق‌العمل جایگاه‌ها که به تصویب رسیده است، مطرح می‌شد. همچنین شرکت پخش می‌توانست از محل منابع دیگر به این جایگاه‌ها کمک کند. چراکه با این شرایط اجرای مصوبه ۲۸ خرداد امسال در بهترین حالت دو ماه دیگر اتفاق می‌افتد و این مساله در شرایطی که بسیاری از جایگاه‌ها با بحران مالی دست و پنجه نرم می‌کنند، فعالیت را برای آن‌ها سخت خواهد کرد.

چه تعداد جایگاه سی‌اِن‌جی با بحران مالی مواجه هستند؟

از نظر ما جایگاه‌هایی که کمتر از۲۰۰ هزار مترمکعب در شبانه‌روز فروش دارند، کم‌فروش محسوب می‌شوند. جایگاه‌هایی که بین ۲۰۰ الی ۵۰۰ هزار متر مکعب فروش دارند، متوسط فروش و جایگاه‌های با فروش بالای ۵۰۰ هزار مترمکعب پرفروش محسوب می‌شوند. متاسفانه درحال حاضر چیزی حدود ۴۵۰ جایگاه کم‌فروش بوده و وضعیت درآمدی خوبی ندارند و درآمد آن‌ها بین ۴ تا ۶ میلیون‌تومان است. چنین درآمدی برای جایگاه‌هایی که برای راه‌اندازی آن‌ها میلیاردها تومان سرمایه‌گذاری شده به هیچ‌وجه منطقی نبوده و توجیه اقتصادی ندارد. به‌همین دلیل هر روز بر تعداد جایگاه‌هایی که خواهان خروج از این صنف هستند، افزوده می‌شود. با توجه به بحران مالی حاکم بر جایگاه‌های سی‌اِن‌جی، بحث حق‌العمل برای جایگاه‌ها به منزله یک بحث حیاتی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =